آنچه در این مقاله میخوانید:
خلاصه
میانوعدهی کودک، سهم مهمی در سلامت غذاییاش دارد. وجود چند مادهی مغذی و مناسب، در رژیم غذایی و میانوعدهی کودک، میتواند سلامت او را تضمین کند. در این یادداشت، چند پیشنهاد غذایی برای شما آوردهایم، تا میانوعدهی کودکتان غنی و سالم باشد.
کسی هست که از تنقلات و میانوعدهها بدش بیاید؟ تنقلات بسیار خوشمزهاند و تهیهی آنها معمولاً آسان است و به تعادل میزان مواد مغذی مورد نیاز برای رژیم غذایی کودک نیز کمک میکند. اگر فکر میکنید کودک شما در وعدههای صبحانه، ناهار یا شام به اندازه کافی غذا نمیخورد، یک میانوعده سالم میتواند برای او، حکم یک مکمل غذایی را داشته باشد. از طرف دیگر، ممکن است کودک شما اشتهای خوبی داشته باشد و خیلی خوب غذا بخورد، اما بین وعدههای غذایی همچنان گرسنه باشد. میانوعدهی کودک، در صورتی که سالم و مغذی باشد، کیفیت زندگی کودک را بالا میبرد.
چگونه میانوعدههای سالم را به کودک خود بدهم؟
بهتر است هرروز میانوعدهی کودک را در زمان مشخصی به او بدهید. به این ترتیب، کودک شما یاد میگیرد که پیشبینی کند در ساعات خاصی وقت غذاخوردن است و برای آنها آماده شود. روزهایی فرا میرسند که کودک شما کل میانوعدهی خود را تمام نمیکند؛ چون گرسنه نیست، یا آن را دوست ندارد. بااینحال، سعی کنید به طور همزمان، تهیهی میانوعدههای مختلف را برای او ادامه دهید، تا از سردرگمی کودک در زندگی روزمرهاش جلوگیری کنید.
اطلاعاتتان را دربارهی تغذیه و سلامت کودک، افزایش دهید:
کدام مواد غذایی میانوعدهی کودک من را تشکیل میدهند؟
بسیاری از میانوعدههای کودکان، ارزش غذایی کمی دارند؛ ولی اگر گزینههای سالم را انتخاب کنید، میتواند به برنامهی غذایی سالم کودک شما کمک کند. دانشگاه اطفال آمریکا (AAP)، توصیههای غذایی و سلامتی زیر را برای دادن میانوعدهی کودکان پیشنهاد میدهد:
- مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید. زمان میانوعده، یک فرصت عالی برای افزایش مقدار میوه و سبزیجات است که هرروز کوچولوی شما به آن نیاز دارد. به او اجازه دهید بین دو یا سه گزینه، یکی را انتخاب کند. همچنین، میتوانید میوهها و سبزیجات را با محصولات لبنی مانند پنیر یا غلات سبوسدار و نان ترکیب کنید.
- موادغذایی سالم را در خانه داشته باشید. اگر کالاهای سالم مختلفی را در دسترس داشته باشید، راحتتر میتوانید میانوعدههای سالمی را به کودک خود بدهید. سعی کنید در آشپزخانهی خود سبزیجات خام، میوه، ماست و پنیر داشته باشید.
- از دادن غذای فرآوریشده و بدون ارزش غذایی به کودک خودداری کنید؛ زیرا آنها حاوی مقدار زیادی قند و نمک اضافهشده هستند. این میانوعدهها، هیچ ارزش غذایی سالمی به رژیم غذایی کودکان اضافه نمیکنند.
- هر روز دو تا سه میانوعده به کودک بدهید و عادات غذایی خوبی را برای او ایجاد کنید. میتوانید میانوعدهی کودک را در چند نوبت بهش بدهید؛ با دادن قسمت کوچکی از میانوعده به کودک، او احتمالاً با رضایت بیشتری آن را خواهد خورد. همچنین، باعث میشود که او کل میانوعده را رد نکند و به او اجازه میدهد با اشتیاق سر میز شام بیاید.
میانوعدههای مضر
فهرست مواد زیر را به خاطر بسپارید. تا جای ممکن، از این مواد در میانوعدهی کودکتان استفاده نکنید:
- انواع غذاهای فرآوریشده میتوانند عامل اصلی چاقی در کودکان باشند؛ چراکه با مصرف آنها، مقدار زیادی نمک و قند وارد بدن کودکان میشود.
- چیپس و پفک
- آبمیوههای صنعتی؛ هرچهقدر هم که در تبلیغات روی طبیعیبودنشان تأکید داشته باشند، باز هم برای سلامتی کودک مضرند. این آبمیوهها، مقداری بیش از حد معمول میوه، قند و کالری دارند و میتوانند به عملکرد سیستمهای مختلف بدن کودک آسیب بزنند. برخی از مواد نگهدارندهی موجود در آبمیوهها، باعث پوسیدگی دندان کودکان میشود. همچنین، در مواردی سلامتی پوست و دستگاه گوارش را هم به خطر میاندازند.
در رابطه با مصرف صحیح آبمیوه در کودکان، یادداشت زیر را در آوک بخوانید:
مصرفِ آبمیوه؛ ۱۲ دستورالعملِ تغذیهای برایِ آبمیوهخوردنِ کودکان
- ساندویچهای کالباس و سوسیس و انواع پیتزاها
- انواع سسها
- کیک و آبنبات
- خامهها و ماستهای پرچرب