آنچه در این مقاله میخوانید:
بعضی از مادران قادر به تولید شیر بیشتر از میزان تحمل یا نیاز بچهها هستند. جریان شدید شیر به سرعت خارج میشود و میتواند برای کودک شما ناراحتکننده باشد. این وضعیت میتواند در طی هفتههای اول شیردهی در حالی که هورمونهای شما منظم هستند، معمول باشد. بااینحال، جریان شدید شیر برخی از مادران ممکن است بیشتر از چند هفتهٔ اول طول بکشد. این میتواند کمی تحریککننده باشد اما خبر خوب این است که بدن شما غذای زیادی برای کودکتان تولید میکند. اکنون، اگر این اتفاق افتاد و بهبودی را مشاهده نکردید، مهم است که به دنبال کمک باشید تا یاد بگیرید چگونه میتوانید میزان خروجی شیر را مدیریت کنید و همزمان واکنش کودک خود را به جریان شدید شیر بررسی کنید.
چگونه میتوان فهمید که جریان شیر من زیاد است؟
کودک شما ممکن است:
- حالت تهوع بگیرد
- خفگی و سرفه را تجربه کند
- کولیک داشته باشد
- از سینه دور شود
- نوک سینه را فشار دهد، سعی کند جلوی جریان شیر را بگیرد و باعث درد شما شود
- در زمان شیردهی گریه یا سروصدا ایجاد کند
- بخواهد مرتب شیر بخورد
- رفلاکس زیادی داشته باشد
- مدفوع ، بیش از حد طبیعی و سبز رنگ باشد
ممکن است تجربه کنید:
- اگر کودک شما از پستان شما جدا شود، شیر بدون کنترل و بهسرعت خارج میشود.
- سینههای شما بیش از حد پر میشود؛ بنابراین شما همیشه احساس گرفتگی میکنید.
- هنگام شیردهی شیر بدون کنترل خارج میشود.
- مجاری شیری شما میتواند انسداد پیدا کند.
چه کمکی میتوانم بکنم؟
- قبل از شیردهی مقداری از شیر را بدوشید تا سرعت خروجی آن کاهش یابد؛ میتوانید با دست یا با کمک دستگاه شیردوش این کار را انجام دهید. سینه را خالی زیاد نکنید تا برای تولید بیشتر تحریک نشود.
- شیر از دو قسمت تشکیل شده است: آغوز و دوشیر. آغوز دارای لاکتوز متراکم است و دوشیر حاوی مقدار بیشتری چربی است. سعی کنید هر دو قسمت را به کودک خود بدهید؛ زیرا اگر او فقط آغوز بنوشد، ممکن است دچار قولنج روده شود.
- سعی کنید در زمان شیردهی شیر را ندوشید و این کار را فقط در صورت احساس ناراحتی برای جلوگیری از گرفتگی مجاری شیر انجام دهید.
- برای شیردهی ابتدا از یک پستان شیر دهید و سپس به سراغ دیگری بروید. پستانی را که کودک شیرش را نخورده است، ندوشید مگر اینکه احساس ناراحتی کنید.
- به دنبال موقعیت شیردهی جایگزین باشید. کودک خود را به سمت خود بنشانید، کمی به عقب خم شوید و سرش را تا حدی بالا بیاورید و روی پستان خود قرار دهید. موقعیتهای مختلف را امتحان کنید تا کل پستان تحریک شود.
- به کودک خود کمک کنید مرتب مکث کند و آروغ بزند.
به احتمال زیاد تولید بیش از حد شیر با رشد کودک تثبیت میشود. همچنین ممکن است کودک شما یاد بگیرد که چگونه جریان شیر را تحمل کند یا به آن عادت کند. حال اگر متوجه شدید که هیچ یک از موارد فوق کمکی نمیکند و مدتی هم به آن زمان اختصاص دادهاید، بهتر است برای ارزیابی با یک متخصص تماس بگیرید. او در موارد خاص درمان مناسب را توصیه میکند.