یکی از فواید شیر مادر این است که میتوانید آن را بدوشید و تا لحظهای که میخواهید از آن استفاده کنید، در فریزر نگهداری کنید. اکنون ممکن است در مورد روش مناسب استفاده از آن پس از خارج کردن از فریزر فکر کنید.
اولین مرحله یخزدایی است، فرایندی که به روشهای مختلف قابل انجام است. یکی با انتقال شیر منجمد مادر به یخچال به مدت یک شبانهروز و دیگری با قرار دادن آن در ظرف آب گرم. علاوه بر یخزدایی، میتوانید شیر را با استفاده از یکی از روشهای زیر در دمای مناسب گرم کنید.
- ظرف شیر را چند دقیقه درون ظرف دیگری قرار دهید که با آب گرم پر شده است.
- شیر آب گرم را باز کنید و ظرف شیر را زیر آن بگیرید تا دمای مورد نظر به دست آید.
- شیر را در شیشه شیر کودک بریزید و از گرمکنندهٔ مخصوص آن استفاده کنید.
از هر گزینهای که استفاده میکنید، فراموش نکنید که قبل از اینکه شیر را به کودک خود بدهید، با رختن چند قطره از آن روی مچ دستتان، میزان حرارت شیر را بررسی کنید و هنگامی که احساس کردید به خوبی گرم شده است، میتوانید آن را به کودک خود بدهید اما اگر داغ است بگذارید تا خنک شود. در آخر، به یاد داشته باشید که از مایکروویو استفاده نکنید؛ چون شیر را به طور یکنواخت گرم نمیکند و ممکن است آن بیش از حد گرم شود و به کودک شما آسیب برساند.
گاهی پیش میآید که شما فرصت گرم کردن شیر برای رسیدن به دمای مناسب را ندارید؛ برای مثال، هنگامی که بیرون از خانه هستید. نگران نباشید. تاکنون هیچ مخالفتی با دادن شیر سرد به نوزادان نشده است. بااینحال، بسیاری از نوزادان به آن تمایلی ندارند زیرا عادت ندارند شیری را مصرف کنند که به دمای اتاق رسیده است. اگر کودک شما شیری را که به دمای اتاق رسیده یا حتی کمی خنکتر از آن است میخورد، خوب است. فقط به یاد داشته باشید که باید ظرف ۲۴ ساعت از شیری که یخزداییشده استفاده کنید. همچنین اگر از آن استفاده نکردهاید، آن را دوباره در فریزر ذخیره نکنید و مقدار باقیمانده را هم دور بریزید.