تصمیمگیری در مورد توقف شیردهی مسئلهای کاملاً شخصی است. تنها شما و فرزندتان بهترین زمان توقف شیردهی را میدانید و هیچکس دیگری نمیتواند دربارهٔ آن اظهارنظر کند. حتی زمانی که کودک شما احتمالاً میتواند همهٔ موادغذایی را بخورد و شیر مادر تنها منبع تغذیهاش نیست، همچنان انرژی، ویتامینها و آنتیبادیهایی از شیر مادر میگیرد که سیستم ایمنی کودکتان را تقویت میکنند. علاوهبراین، شیردهی همچنان ملجأیی است که کودک با پناه بردن به آن احساس آسایش و امنیت میکند. باوجوداینکه از وابستگی بیش از حد کودکان به شیر انتقادهای بسیاری شده است، تحقیقات خلاف این را نشان میدهند. شما میتوانید برای قوت قلب دادن به کودک خود در هنگام بیماری یا تغییر خلقوخوی او پس از زمین خوردن یا فقط به این دلیل که این کار را دوست دارید، به شیردهی ادامه دهید. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که شیردهی را همراه با غذاهای کمکی تا دو سال یا بیشتر ادامه دهید.
برخورد با انتقاد
به نظر میرسد مردم همیشه دربارهٔ همهچیز اظهار عقیده میکنند. شیردهی در طول سال اول یا حتی بعد از ۶ ماه نیز از این قاعده مستثنا نیست. اجازه ندهید انتقاد روی شما تأثیر بگذارد. شیردهی عملی طبیعی و پر از لطافت و عشق است. بهترین شاخص برای اینکه بدانید چه حرفی درست است، غریزهٔ خود و حمایت شریک زندگیتان است اما دیدگاه دیگران معیاری برای تصمیمگیری نیست؛ بنابراین اگر احساس میکنید شیردهی روی رشد اجتماعی فرزندتان تأثیری منفی نمیگذارد یا بین شما و همسرتان فاصله نمیاندازد، به این کار ادامه دهید.
کارشناسان پیشنهاد میکنند هنگامی که کودکتان صحبت کردن را شروع میکند، میتوانید کلمهای رمزی بسازید که فقط شما و نوزادتان مفهوم آن را میدانید. به این ترتیب، وقتی او میخواهد از شیر مادر تغذیه کند، میتواند این کلمه را بگوید. همچنین میتوانید تصمیم بگیرید که فقط در خانه به او شیر دهید، اینگونه کودک شما میفهمد که وقتی بیرون هستید باید از شیشه شیر برای شیر خوردن استفاده کند و نه از پستان مادرش. فراموش نکنید که به غریزهتان گوش دهید و دربارهٔ بهترین کاری که به نفع شما و کوچولویتان است، فکر کنید. ممکن است در این میان توصیهها یا نظرهای برخی از اعضای خانواده یا دوستان نزدیک خود را نیز بشنوید. به آنها گوش فرادهید و از آنها برای نگرانیهایشان تشکر کنید. از شوخطبعی خود برای راحتتر گفتگو کردن با آنها استفاده کنید و به یاد داشته باشید که در نهایت، شما تصمیم میگیرید که برای کودکتان چه چیزی بهتر است.