سیستم ایمنی بدن وظیفهٔ دفاع از بدن ما در برابر هرگونه عفونت را دارد. از روز اول، شیر مادر یا شیر خشک به کودک شما کمک میکند تا این سیستم تقویت شود و این روند تا یک سالگی ادامه دارد. به همین دلیل لازم است که اقدامات احتیاطی و توصیههایی را در مورد نحوهٔ تهیه، استریل کردن و نگهداری شیری که برای تغذیهٔ کودک خود استفاده میکنید، بیان کنیم.
اول، تمیز کردن جایی که شیشهٔ شیر کودک را آماده میکنید بسیار مهم است. استرلیزه کردن مناسب برای جلوگیری از خطر آلودگی میکروبی و فساد اولیهٔ شیر مادر یا شیر خشک بسیار حیاتی است. تمام سطوح در تماس با بطری و سایر محصولاتی را که قرار است با کودک شما در تماس باشند تمیز و ضد عفونی کنید. همیشه قبل از تهیهٔ هر چیزی که کودک شما قرار است آن را بخورد، دستان خود را با آب و صابون بشویید.
پس از تهیه شیر، باید بلافاصله از آن استفاده کنید یا آن را به درستی نگهداری کنید. ما توصیه میکنیم در دو ساعت اول پس از آمادهسازی از آن استفاده کنید. این به این دلیل است که اگر شیرخشک تهیهشده بیش از دو ساعت در دمای اتاق باقی بماند، ممکن است خراب شود. همچنین توصیه میشود از شیرخشک تهیهشده ظرف یک ساعت پس از شروع تغذیهٔ کودک استفاده کنید. ترکیبی از بزاق و شیرخشک میتواند به تولید باکتری کمک کند؛ بنابراین بهتر است در این بازهٔ زمانی از آن استفاده کنید یا باقیماندهٔ شیری را که کودک شما کامل نخورده است بیرون بیندازید. همچنین توجه داشته باشید که اگر شیرخشک را تهیه کردهاید و میخواهید بعداً از آن استفاده کنید، باید آن را در فضای خنک و بسته و دور از وسایل نقلیه، گاراژ یا محیط بیرون نگهداری کنید.
اگر طی دو ساعت اول از شیرخشک آماده استفاده نکردید باید فوراً آن را در یخچال قرار دهید. برای جلوگیری یا تأخیر در رشد باکتریها، یخچال باید در حداکثر دمای ۵ درجهٔ سانتیگراد (۴۱ درجهٔ فارنهایت) باشد. ما همچنین توصیه میکنیم قبل از نگهداری بطری در یخچال، آن را در آب سرد قرار دهید. به عنوان آخرین توصیه، اطمینان حاصل کنید که ظرف ۲۴ ساعت آینده از شیر خشک تهیهشده استفاده میکنید.
اگر آن را به درستی نگهداری کردهاید و زمان توصیهشده نیز سپری نشده است، نیازی به گرم کردن شیر یا شیر خشک قبل از دادن آن به کودک نیست. بااینحال، اگر تصمیم دارید این کار را انجام دهید، بطری را با آب گرم، گرم کنید. از مایکروویو نباید استفاده کنید؛ زیرا آن غذا را به طور یکنواخت گرم میکند و به همین دلیل ممکن است دهان یا گلوی کودک شما را بسوزاند. هنگامی که بطری را گرم کردید، با ریختن چند قطره از آن روی پشت دستتان، دما را بررسی کنید.
رعایت این توصیهها برای حفظ و نگهداری صحیح شیرخشک کودک مهم است. به این ترتیب، از خطر مصرف هرگونه غذای فاسد جلوگیری خواهید کرد اما مهمتر از همه این است که سیستم ایمنی بدن کودک خود را تقویت میکنید.
منابع:
mailto:https://www.who.int/foodsafety/publications/micro/pif_guidelines.pdf