مغز بچهها مانند اسفنج است؛ آنها دائماً همهچیز را جذب میکنند و موضوعهای جدیدی را از محرکهای محیط خود دریافت میکنند. آنها اینگونه یاد میگیرند. براساس مطالعهای که بهتازگی NYU نتایج آن را منتشر کرده است، چند فعالیت وجود دارد که میتوانید برای ایجاد یک فضای یادگیری مناسب در خانه انجام دهید.
این مطالعه، گروهی از کودکان از بدو تولد تا کلاس پنجم را دنبال کرده و تأثیر محیط یادگیری اولیه در خانه را بر مهارتهای شناختی بعدی پیگیری کردهاست. محققان دریافتند که محیط یادگیری در خانه، نقش مهمی در شکلگیری تواناییهای شناختی و زبانی کودکان دارد. آنها دریافتند که یک محیط یادگیری مناسب دارای سه ویژگی اصلی است: تعاملات با کیفیت والدین و کودکان، در دسترس بودن مطالب لازم برای یادگیری و مشارکت کودکان در فعالیتهای یادگیری. بیایید آنها را با هم بررسی کنیم:
تعاملات با کیفیت: هرروز اوقات با کیفیتی را با کوچولوی خود سپری کنید. بنشینید و روی زمین با هم بازی کنید، با او صحبت کنید و در فعالیتهایی که انجام میدهد درگیر شوید! هنگامی که با هم بازی میکنید، بگذارید او رهبری کند و سپس در هر کاری که توجه او را جلب میکند شرکت کنید. به اشیایی که در حال تماشای آن است اشاره و آنها را نامگذاری کنید، به نشانههایی که کودک بروز میدهد بلافاصله پاسخ دهید؛ مانند تشخیص اینکه گرسنه است یا نیاز به تعویض پوشک دارد. مهم است که کودک شما احساس امنیت کند تا مایل باشد در محیط خود کاوش کند.
مطالب یادگیری: کودک خود را از ابتدا با کتاب آشنا کنید. او بسیار دوست دارد که به تصاویر نگاه کند و با کار روی مهارتهای حرکتی ظریف سعی کند آنها را ورق بزند. اسباببازیها نباید پر زرقوبرق و گران باشند. بیشتر اوقات متوجه خواهید شد که بسیاری از وسایل بازی ایمن و مناسب را میتوانید در خانه پیدا کنید و از آنها را به بیش از یک روش برای کودکان در سنین مختلف استفاده کنید؛ شما فقط باید خلاق باشید!
فعالیتهای یادگیری: تا زمانی که تعاملات با کیفیتی بین کودک و مراقب او وجود داشته باشد، یادگیری در حال رخ دادن است. روزانه کتاب خواندن برای فرزندتان به ایجاد یک رابطهٔ سالم بین شما و کودک کمک میکند؛ زیرا فرصتی برای تعامل رودررو است. بهعلاوه باعث رشد زبانی کودک نیز میشود. با آوک، با توجه به پیشرفت کودک، پیشنهادهای جدیدی برای فعالیتهای یادگیری پیدا خواهید کرد تا هرروز آن را با کودک خود کامل کنید.
یکی دیگر از یافتههای جالب این مطالعه این بود که محیط یادگیری در طی مدت زمان ۱۰ ساله تحقیق بسیار پایدار بوده است. این نشان میدهد تجاربی که کودک از اوایل زندگی در محیطی که والدین برای او آماده کردهاند، به دست میآورد، تعاملات آیندهٔ او را شکل میدهد و الگویی از تعامل ایجاد میکند که میتواند به پشتیبانی یا اختلال در یادگیری در آینده کودکان بیانجامد. بهعبارتدیگر، همین حالا شروع کنید! این یک عادت میشود و در آینده به شکلگیری تعاملات بهتری منجر خواهد شد.