آنچه در این مقاله میخوانید:
وقتی کودک شما ششماهه میشود، یا گاهیاوقات قبل از آن، وقت آن است که غذاهای سفتتر را به همراه شیر وارد برنامهٔ غذایی او کنید. در این مرحله، شما باید تصمیم بگیرید که چه غذاهایی را به فرزندتان بدهید. شاید او بعضی از آن غذاها را بهراحتی بپذیرد، درحالی که از خوردن بعضی دیگر امتناع کند.
اول از همه شما باید اطمینان حاصل کنید که کودکتان از خوردن مواد غذایی غیرآبکی امتناع نمیکند بلکه هنوز برای آن آماده نیست. به یاد داشته باشید که برخی از شاخصهایی که کودک شما آمادهٔ از شیر گرفتن است این است که او میتواند بدون تکیهگاه بنشیند، سر خود را کنترل کند، هنگام خوردن غذا دهان خود را باز کند و به سمت جلو خم شود. اگر در مورد آمادگی کودک خود برای خوردن این نوع غذاها شک دارید، توصیه میشود از متخصص اطفال خود دراینباره بپرسید.
حال اگر کودک شما غذایی را نمیخورد، نگران نباشید. این واقعیت که او اولینبار آن را قبول نکرد، به این معنی نیست که او دیگر نمیخواهد آن را بخورد. گاهیاوقات لازم است قبل از اینکه کودک به خوردن غذایی علاقهمند شود و از آن لذت ببرد، شما ۱۵-۱۰ آن را برایش درست کنید و به او بدهید. میتوانید سعی کنید این غذا را در روزهای مختلف و در شرایط مختلف به کودک بدهید تا او را با اصرارکردن برای خوردن غذا در یک روز اذیت نکنید. صبوری در این مرحله بسیار مهم است.
زمانی که غذای جدیدی برای کودک درست میکنید، برای دادن آن به او توصیه میشود زمانی را انتخاب کنید که شما و نوزادتان آرام باشید و بعد از آن عجلهای برای انجام کار دیگری نداشته باشید. در ابتدا، کوچولوی شما فقط با چند قاشق غذاخوری راضی خواهد شد؛ بنابراین نگران میزان آن نباشید. به یاد داشته باشید که در این مرحله، کودک شما باید به نوشیدن شیر ادامه دهد تا هردو نوع غذا به او امکان رشد سالم را بدهند.
در ادامه برخی توصیهها برای کمک به کودک در خوردن انواع غذاهای جدید آورده شده است:
- الگوی خوبی باشید: اگر میخواهید کودک غذا خوردن را به روشی سالم شروع کند، شما نیز آن را انجام دهید! غذاهایی را که میخواهید به او بدهید در خانه داشته باشید تا بتواند با آنها آشنا شود. همچنین، درحالی که شما را تماشا میکند، از غذایی که برایش درست کردهاید بخورید تا او را به این کار ترغیب کنید.
- از نشان دادن قدرت پرهیز کنید: کودکان با تقلید یاد میگیرند؛ به همین دلیل بسیار محتمل است که کودک شما همان غذاهایی را که شما از خوردن آنها امتناع میکنید، رد کند.
- انواع مختلفی از غذاها را به او بدهید: انواع مختلفی از غذاهای سالم را به کودک (به همراه غذاهایی که دوست دارد) بدهید.
- غذاهایی را که او نمیخورد به طور مکرر به او بدهید: به یاد داشته باشید که نوزادان قبل از پذیرفتن غذایی گاهی باید ۱۵ بار آن را امتحان کنند!
- غذا را آماده کنید: اگر کودک شما بسیار فعال است، شاید به همین دلیل است که هنگام غذا خوردن خوشذوق است. برای اینکه روند کار با آرامش بیشتری پیش برود، قبل از اینکه او را سر میز غذا بنشانید، بشقاب غذای او را آماده کنید. این باعث میشود که ناامید نشود.
- وعدههای غذایی کوتاه به او بدهید: اگر کودک شما بسیار فعال است، ممکن است دوست نداشته باشد خیلی طولانی بنشیند. سعی کنید خوردن وعدههای غذایی حدود ۱۰ دقیقه طول بکشد.
- صبور باشید: به یاد داشته باشید که کودک شما، خود را با دنیای اطرافش سازگار میکند و مدتی طول میکشد تا او به این تجربهٔ جدید عادت کند.
- با یک متخصص مشورت کنید: اگر نگرانی دارید، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. آنها شما را در اجرای این روند راهنمایی میکنند.
منابع: