مانند هر احساس دیگری ، ترس نیز هدف خاص خود را دارد: به ما کمک می کند تهدیدها را شناسایی کنیم. این مکانیزم برای قرن ها بسیار موفق بوده است. طبق تحقیقات ، مانند مطالعه “کلیف” ، کودک شما فقط با دو ترس ذاتی متولد شد: ترس از افتادن و ترس از صداهای بلند. دانشمندان علوم مغز و اعصاب خاطرنشان می كنند كه بقیه ترسهای وی در هنگام تعامل با محیط اطرافش توسط ارتباط ایجاد خواهد شد.
یکی از مسئولیت های اصلی ما این است که به فرزندان خود یاد بدهیم که بیشتر مراقب باشند. اکتشاف، ابزاری عالی است ، اما نگرانی اصلی ما ایمن نگه داشتن آنها است. حتی بدون این که توجه کنید ، می توانید روی کوچولوی خود تأثیر بگذارید تا ترسهای خاصی را بدست آورد. آیا تا به حال دیده اید که او خودش را بزند ، خونسردی خود را حفظ کند و تا زمانی که از ترس جیغ نکشید گریه نکند؟ با متوقف کردن ناگهانی او ، دادن اطلاعات متناقض ، یا ترسیدن از خود ، ممکن است به طور تصادفی شروع به تقویت ترس کنید ، و در چنین سنینی تخیل کودک می تواند افسارگسیخته باشد.
یک مطالعه موردی در مورد کودکانی که بر ترس و وحشت غلبه کردند ، نشان داد که عامل اصلی موفقیت بچه ها درگیر شدن خانواده در ترس های آنها است. هنگامی که کودکان شرایط استرس زا را تجربه می کنند ، داشتن خانواده نزدیک وگرفتن احساس حمایت از آنها میزان استرس را کاهش می دهد و به آنها کمک می کند تا بر ترس خود غلبه کنند.
در اینجا چند نکته برای کمک به کودک شما که بتواند بر ترس هایش غلبه کند و حس کنجکاوی را در خود زنده نگه دارد آورده شده است.
- اگر او دید شما ترسیده اید ، پس سعی کنید آنچه را که احساس می کنید و دلیل آن را برای او شرح دهید. دفعات دیگری که این حس را تجربه کرده اید را مثال بزنید و به او بگویید که به راحتی حل شده اند.
- صبور باشید. اگر او ترسیده است ، صبور باشید. به او احساس شنیده شدن و احترام بدهید. احساسات او را بپذیرید و بگذارید احساس امنیت کند. روشی که شما به احساسات او می پردازید بر احساسی که بعداً می تواند داشته باشد تأثیر می گذارد.
- او را مجبور نکنید. او ممکن است از امتحان چیز جدید ترسیده باشد. نزدیک او باشید ، از او حمایت کنید و اگر آماده نیست او را با ترس روبرو نکنید.
- مخصوصاً در زمان خواب از نظر عاطفی برای کودک خود در دسترس باشید. از فرزند خود در مواقع سختی حمایت کنید. این باعث می شود احساس امنیت بیشتری داشته باشد.
- مقابله با ترس با هم: اگر باهم با ترس روبرو شوید ، ممکن است احساس آرامش بیشتری کند. به عنوان مثال ، اگر از پایین آمدن از پله ها می ترسد ، دستش را در دست خود را بگیرید ، کنار هم بنشینید و یکبار پله ها را پایین بروید. با عشق و حمایت شما احساس خواهد کرد که هر بار می تواند پله های بیشتری را تسخیر کند. سرانجام او احساس می کند خودش آماده است که از پله ها پایین برود.
فراهم آوردن محیطی امن برای کاوش کودک ، ضمن حفظ ذهن کنجکاو ، به استقلال ، مراقبت از خود و مهارت های هوش هیجانی او کمک می کند!