به طور کلی، بسیاری از زوجین نمیدانند که تولد نوزادشان میتواند منجر به ایجاد تنش در روابط آنها شود، بهویژه هنگامی که معتقدند که تولد نوزاد راهی برای رسیدن به سعادت است. مطالعاتی مانند آنچه E.LeMasters در سال ۱۹۵۷ انجام داد، حاکی از آن است که حدود ۸۳٪ از والدین برای اولینبار پس از به دنیا آمدن کودک، در ازدواج دچار بحران متوسط و حتی گاهی شدید میشوند. این جنبهٔ مهمی است که باید در دوران بارداری به آن توجه شود؛ زیرا متخصصان میگویند دعوا یا بحث و گفتوگوهای مکرر بین والدین در حضور کودکان، میتواند سبب اضطراب یا مشکل در تنظیم احساسات آنها شود و تأثیر منفی عمیقی بر کودکان بگذارد.
به همین دلیل است که داشتن یک ازدواج “سالم” تأثیر مثبتی بر فرزند شما خواهد داشت. نویسندهٔ کتاب قوانین مغز برای نوزاد، “جان مدینه”، تضمین میکند که برای داشتن یک فرزند “موفق”، والدین باید روی ازدواج خود کار کنند. مطالعات اخیر نشان میدهد کودکانی که حاصل یک ازدواج پایدارند احتمال موفقیت علمی، سلامت جسمی و عاطفی آنها بیشتر و احتمال معتاد شدن به مواد مخدر یا الکل در آنها کمتر است. به همین ترتیب، این کودکان تمایل دارند که رابطهٔ بهتری با والدین خود داشته باشند.
در ادامه لیستی از توصیههایی آمده است که میتوانید با کمک آنها برای تقویت روابط خود بهویژه پس از تولد نوزاد، تلاش کنید.
- هرگز انتظار نداشته باشید کودک راهحل مشکلات شما باشد. بچهدار شدن مسئولیت بزرگی است که هردو باید برای آن تلاش کنید.
- در جایگاه کسی که بهتازگی مادر شدهاست، به احتمال زیاد شما میخواهید خودتان همهٔ کارها را برای کودک خود انجام دهید اما بگذارید دیگران نیز به شما کمک کنند تا خسته نشوید یا استرس نگیرید.
- بسیار توصیه میشود که پدر در امر مراقبت از کودک مشارکت فعال داشته باشد تا پیوند عاطفی بین پدر و فرزندان مستحکم شود.