هروقت به یکی از سؤال‌های فرزندتان پاسخ می‌دهید، در واقع رشد شناختی او را تقویت می‌کنید! به طور خاص، شما مهارت‌های استدلال و حل مسئلهٔ او را تحریک می‌کنید، که براساس اعلام دانشگاه اطفال آمریکا، بین سنین ۳۶ تا ۴۸ ماهگی رشد می‌کند.

دکتر “میشل شوینارد”، روان‌شناس رشد و محقق از دانشگاه کالیفرنیا، تصمیم گرفت نحوهٔ استفادهٔ بچه‌ها از سؤال‌ها را برای حل مشکلات بیشتر مطالعه کند. در سال ۲۰۰۷، او دربارهٔ رابطهٔ بین سؤال‌های کودکان و اینکه آیا آنها واقعاً از طریق پاسخ‌ها برای حل یک مسئله اطلاعات جدیدی کسب کرده‌اند یا نه، تحقیق کرد. از گروهی از کودکان ۴ ساله خواسته شد که بفهمند شیء پنهان درون جعبه چیست؟ نیمی از آنها مجاز به پرسیدن سؤال در مورد این شیء برای پاسخ دادن بودند، درحالی که نیمی دیگر مجبور بودند کورکورانه حدس بزنند. همان‌طور که می‌توانید تصور کنید، روش‌های مختلفی وجود داشت که در آن بچه‌ها می‌توانستند از فرصت سؤال در مسیری بی‌ربط استفاده کنند اما این اتفاق نیفتاد! کودکانی که سؤال می‌کردند به طور قابل‌توجهی به شناسایی شیء پنهان نزدیک می‌شدند، این نشان می‌دهد که کودکان پیش‌دبستانی در واقع از اطلاعات جدید برای تغییر آنچه می‌دانند در مورد یک مسئله به گونه‌ای استفاده می‌کنند که به آنها امکان حل آن را بدهد.

آنچه نتیجهٔ این مطالعه به ما می‌گوید این است که سؤال کردن یکی از راه‌هایی است که کودکان پیش‌دبستانی با آن به طور طبیعی در مورد جهان می‌آموزند. سؤال‌هایی که آنها می‌پرسند ممکن است تصادفی به نظر برسد اما در واقع آنها، هم با محیط پیرامون و محرک‌ها و هم از نظر رشد شناختی ارتباط مستقیم دارند. می‌توانید با افزایش سن، انتظار داشته باشید که سؤال‌های کودک پیچیده‌تر شوند اما همچنین به زودی متوجه خواهید شد که کودک شما بدون اینکه از شما پاسخی بخواهد، نتیجه‌گیری می‌کند؛ بنابراین، از این لحظه لذت ببرید و به یاد داشته باشید که ظرفیت پرسش کودکتان ابزاری بسیار قدرتمند است که در طول زندگی او را با کنجکاوی، حل مسئله و مهارت‌های استدلال مفهومی همراهی می‌کند