آنچه در این مقاله میخوانید:
مشاهده برداشته شدن اولین قدمها توسط کودک، برای همه والدین یک تجربه هیجانانگیز است.
و جالب تر از آن این است که وقتی همهچیز را درباره مراحل رشد باورنکردنی او بدانید، این تجربه جذاب تر هم می شود و قطعا از مشاهده موفقیت فرزندتان شگفتزده خواهید شد.
به طور متوسط، حدود ۱۲ ماه طول میکشد تا نوزادان یاد بگیرند که چگونه راه بروند؛ زیرا آنها ابتدا باید بسیاری از رفتارهای دیگر را یاد بگیرند و بسیاری از عضلاتشان را تقویت کنند تا بتوانند راه بروند. شروع این مراحل مهم با کنترل سر آغاز میشود و با حفظ تعادل وضعیت بدن و رسیدن به حالت ایستاده ادامه مییابد تا آنجا که کل بدن او برای راه رفتن آماده میشود.
بعد از اینکه کوچولوی شما توانست سر خود را بالا نگه دارد، قدم بعدی این است که بدون حمایت بنشیند. این مرحله بین ۶ تا ۸ ماهگی اتفاق میافتد. کودک شما نه تنها از پایین تنه خود برای راه رفتن استفاده میکند، بلکه بازوها، عضلات اصلی و عضلات گردن او نیز باید از توانایی کافی برخوردار باشند.
علاوهبراین، او باید یاد بگیرد که چگونه به اجسام دسترسی پیدا کند. این امر به منظور گرفتن یک شیء و کشیدن خود به حالت ایستاده لازم است. یادگیری این مرحله هنگامی که او سعی دارد تعادل خود را حفظ کند نیز ضروری است. او برای رسیدن به این هدف، به بازوها و عضلاتی قوی و تمرین زیاد احتیاج دارد. کمکم او بدون کمک شروع به انجام این کار میکند و حتی برای چند ثانیه موقعیت خود را حفظ میکند.
هنگامی که او با پشتیبانی دیگر عوامل همچون تکیه به مبلمان یا گرفتن دست شما، توانست در ایستادن مهارت یابد و هماهنگی و تعادل بدن خود را بهبود بخشید، هنگام چسبیدن به مبلمان سعی در کشیدن خود به سمت بالا میکند تا بتوان وسیله ای را به دست آورد. همه اینها پایه های محکمی برای او ایجاد میکنند تا اولین قدمهایش را بردارد.
باید بدانید که تا کنون او سعی کرده است چیزهای مختلفی را در کنار شما امتحان کند، بنابراین اعتماد به نفس او بیشتر میشود و این احساس به او کمک میکند چیزهای جدید و متفاوتی را امتحان کند. یک روز، او از مرحله ایستادن نیز فراتر خواهد رفت و ممکن است بدون اینکه خودش بداند چه کاری انجام میدهد، شروع به گرفتن دست شما برای راه رفتن کند. او با درک این واقعیت که حس میکند در کنارش هستید، احساس امنیت بیشتری برای ادامه تلاش هایش خواهدداشت.
ممکن است بپرسید او چگونه میتواند قدرت عضلانی مورد نیاز برای راه رفتن را به دست آورد؟
پاسخش یک جمله است: تنها با تمرین کردن فراوان. ورزشکاری را در نظر بگیرید که قبل از مسابقه تمرین نمیکند، نتیجه از همان اول معلوم است و او آنچه را که میخواهد به دست نمیآورد! همین اتفاق در مورد کوچولوی شما نیز میافتد، پس چگونه میتوانید به او کمک کنید تا راه برود.
شما احتمالاً ماهها بازی کردن خستگیناپذیر او را مشاهده کردهاید. سرگرمی و بازی راههای بسیار خوبی برای کودکان نوپا هستند، تا علاوهبر سرگرم شدن، مهارتهای خود را نیز تقویت کنند. یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای کمک به او انجام دهید این است که به او فرصت دهید مجموعه مهارتهای خود را در یک محیط امن تمرین کند.
در ادامه برخی از فعالیتهای جالب توضیح داده شده است که شما میتوانید برای حمایت از مهارتهای راه رفتن او، آنها را در خانه امتحان کنید.
مهارتهای دستیابی به شیوه پرشی را تشویق کنید
همانطور که اشاره کردیم، او قبل از راه رفتن نیاز به دستیابی به اشیا دارد. یک راه جالب برای تقویت این مهارت، قرار دادن اسباببازیهای آویزی جلوی اوست. این میتواند درحالی باشد که او روی یک صندلی با قابلیت جهش نشسته است. او سعی خواهد کرد که خود را به آنها برساند و آنها را بگیرد و بعد از چندبار خواهید دید که او به تنهایی این کار را انجام میدهد.
راهروی مخصوص سینه خیز رفتن
یک حوله و یک پتوی کوچک بچه آماده کنید. آنها را در یک ردیف قرار دهید. در انتهای مسیر بنشینید و با تشویق کودک، او را برای سینهخیز آمدن به سمت شما ترغیب کنید. این به تقویت عضلات و بهبود هماهنگی او کمک میکند. این مهارتهای حرکتی اصلی میتواند پیشدرآمد راه رفتن باشد.
بگذارید کودک شما چنگ بزند
یکی از اشیای مورد علاقه کودک خود را دور از دسترسش قرار دهید. او را تشویق کنید که آن را بگیرد و سپس برای شما بیاورد. این امر به تقویت هماهنگی عضلات، برنامهریزی حرکتی و حتی مهارت حل مسئله او کمک میکند.
روی زمین با هم غلت بزنید
در حالی که هردوی شما روی زمین دراز کشیدهاید، یک بازی جالب راه بیندازیدکه در آن باید روی زمین غلت بزنید. کمر و پاها باید با هم حرکت کنند و این به هماهنگی اعضای بدن کودک کمک میکند. همچنین میتوانید بازی را تغییر دهید و حرکات مختلف را امتحان کنید. برای مثال، به او بگویید که درحالی که پاهایش را بالا میگیرد، غلت بزند. این امکانپذیر نخواهد بود و هردو به این فعالیت میخندید، درحالی که او از منطق علتومعلول خود نیز استفاده میکند و سعی میکند بفهمد چه چیزی مانع از غلتیدنش میشود. او را تشویق کنید تا حرکات بیشتری را جستوجو کند. این فعالیتها به او کمک میکند کنترل عضلانی بیشتری داشته باشد.
بازی روی زمین
به او فرصت دهید تا روی زمین بازی کند، آزادانه از یک مکان به مکان دیگری حرکت کند و حرکات و مهارتهای جدید را کشف کند. او را فعال نگه دارید.
یک مسیر با مانع درست کنید
میتوانید از بالش، جعبه یا اسباببازی استفاده کنید و او را به حرکت تشویق کنید. این موانع میتوانند او را ترغیب کنند که بخزد، آنها را بگیرد یا حتی از آنها بالا رود تا قدرت و هماهنگی خود را تقویت کند.
او را به پیادهروی ببرید
اگر هنوز راه نرفته است، ممکن است کودکان دیگر را در حال راه رفتن ببیند و بخواهد آن را امتحان کند. این امرمیتواند انگیزه بزرگی برای کودک شما باشد تا خودش راه رفتن را تمرین و شروع کند. در طول این پیادهرویها میتوانید دستان او را بگیرید و از او حمایت کنید تا چند قدم بردارد. از سطوح ایمن مانند چمن استفاده کنید. با چنین کاری او میتواند احساس دلپذیر پیادهروی روی سطوح مختلف را تجربه کند.
فقط به یاد داشته باشید، هر کودکی با سرعت خود حرکت میکند و کودک شما قبل از اینکه آماده شود تا اولین قدمهایش را بردارد، روی آنچه نیاز دارد کار میکند. همانطور که او مرتب همان حرکات را تکرار میکند، تعادلش بهتر میشود و اعتماد به نفسش افزایش مییابد.
بیشتر تواناییهای رشدی کودک، با توجه به تعاملاتی که با شما دارد تعیین خواهد شد. به آنها اهمیت دهید!