آنچه در این مقاله میخوانید:
ارتباطات رکن اصلی جامعه و هر رابطهای است. ما قبلاً دربارهٔ نحوهٔ تمرین ارتباط مثبت با فرزندتان صحبت کردهایم. در این مقاله، ما در مورد تأثیر ارتباطات مثبت در رشد کودک شما صحبت خواهیم کرد. فرزند شما از زمانی که به دنیا میآید، مراقب نشانههایی است که از شما میبیند و از رفتار شما تقلید میکند تا بیشتر شبیه شما شود. علاقمند بودن و حضور در هنگام برقراری ارتباط برای ایجاد اعتمادبهنفس، مقاومت و قدرت او اساسی است.
ارتباط مثبت از احساس شنیدن و فهمیدن ناشی میشود. در این مرحله، مغز کودک شما همهٔ چیزهای اطراف خود را جذب میکند و هرروز ارتباطات قویتری برقرار میکند. وقتی با احساسات و خواستههای فرزندتان سازگاری پیدا میکنید و میتوانید آنها را دوست داشته باشید، میتوانید آنچه را که او میخواهد بشنوید و بفهمید که چرا او این خواسته را دارد. این نه تنها به شما کمک میکند کودک خود را بهتر درک کنید بلکه به احساسات او نیز اعتبار میبخشد و باعث میشود احساس کند میتواند با اطرافیانش ارتباط برقرار کند.
تحقیقات نشان میدهند که چگونه ارتباطات بر همهٔ جنبههای زندگی ما تأثیر میگذارد. یافتههای مطالعهٔ منتشرشده در مجلهٔ بینالمللی ارتباطات تجاری، اثبات کرد که در روشهای استخدام جدید کیفیت مهارتهای ارتباطی مؤثر است. همچنین نبود آن، بیکفایتی تلقی میشود. تحقیقات دیگر نشان داد که رفتارهای ارتباطی مانند حمایت کردن، در میان گذاشتن اطلاعات، مذاکره و برقراری ارتباط مثبت در ایجاد یک خانوادهٔ سالم و شاد بسیار مهم است. استفاده از گزینههای دیگر برای به کار بردن کلمهٔ “نه” به شما امکان میدهد محیطی آرام ایجاد کنید که در آن کودک شما بتواند با روشی عاشقانه یاد بگیرد که همیشه نمیتواند آنچه را که میخواهد به دست آورد. این همچنین کودک شما را تشویق میکند تا افکار و احساسات خود را در آینده شکل دهد و پیوند عاطفی بین شما را تقویت کند.
ارتباط مثبت چقدر در رشد فرزند شما تأثیر دارد؟
- به او این امکان را میدهد که یادگیری را به عنوان یک فرایند مشاهده کند. استفاده از کلمات مثبت برای تشویق کردن کودک و تمرکز بر تلاش، به جای تمجید از هدف، اعتمادبهنفس و مهارتهای حل مسئلهٔ کودک را پرورش میدهد.
- این مدل نحوهٔ اعتبارسنجی احساسات و عقاید دیگران را ارائه میدهد.
- این به کودک شما کمک میکند بفهمد چگونه نظر خود را بدون پایین آوردن شخص دیگری ابراز کند، مهارتی اساسی که در طول زندگی خود هنگام مذاکره با دیگران به آن احتیاج دارد.
- این به فرزندتان کمک میکند تا زبان بدن و پیامهای غیرکلامی را درک کند.
- این بر اهمیت صداقت تأکید میکند و به کودک شما کمک میکند احساسات خود را نامگذاری کند.
- این مدل نحوهٔ حل اختلافات و عدم تمرکز بر پیروزی در بحث را ارائه میدهد. ارائهٔ یک راهحل هماهنگ و مثبت برای فرزند شما به او کمک میکند تا درک کند، حتی اگر مردم نظرات مختلفی دارند، مهم این است که او آنها را درک کند و بشنود.
- این مدل مهارتهای استدلال و درک او از چگونگی خوب کارکردن با دیگران را پرورش میدهد.
- این احترام متقابل، اعتماد و ارتباط متقابل است. مهارتهایی که به کودک شما در ایجاد روابط سالم در آینده کمک میکند.
- این مدل، نحوهٔ پاسخگویی و واکنش نشان ندادن را ارائه میدهد و به او نشان میدهد که چگونه هنگام تبادلنظر احترام، آرامش و مثبت بودن خود را حفظ کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع:
- Siegel, D. J., & Bryson, T. P. (2018). The YES brain: How to cultivate courage, curiosity, and resilience in your child. New York: Bantam.
- Say yes to fewer “no’s”
- Communicating well with children: tips
- A Managerial Perspective: Oral Communication Competency Is Most Important for Business Students in the Workplace Jeanne D. Maes