وقتی بچه های پیش دبستانی و کودکان نوپا بابت سررفتن حوصله شان شکایت می کنند ، والدین اغلب سعی می کنند بی حوصلگی شان را فوراً برطرف کنند. آنها با شنیدن این کلمه احساس مسئولیت می کنند و برخی سعی می کنند سرگرمی های فناوری را برای حل “مشکل” فراهم کنند. اما شاید آنها خیلی زود برای کمک به این کار عجله می کنند. چه اتفاقی می افتد اگر والدین بگذارند فرزندانشان هر از گاهی خسته شوند؟ آیا این می تواند بر پیشرفت آنها تأثیر بگذارد؟
کنار آمدن با خستگی می تواند یک چالش واقعی برای کودکان خردسال و والدین آنها باشد. ممکن است وسوسه انگیز باشد که هر ثانیه از روز را با فعالیت هایی پر کنید. و حتی اگر کلاس هایی مانند هنر ، ورزش یا موسیقی مطمئناً می توانند برای رشد کودک مفید باشند ، کودکان نیز برای خودشان وقت لازم دارند. زمانی برای استراحت ذهن ، خیال پردازی و کشف آنچه واقعاً به آنها علاقه دارد.
“اگر والدین تمام وقت خود را صرف پر كردن اوقات فراغت فرزندشان می كنند ، پس كودك هرگز یاد نمی گیرد كه این كار را خودش انجام دهد […] كودكان باید بیاموزند كه چگونه خسته شوند تا انگیزه خود را برای انجام كارها ایجاد كنند. لین فرای روانشناس کودک در لندن با تمرکز بر آموزش می گوید :« سررفتن حوصله راهی برای ایجاد اعتماد به نفس کودکان است »
اگر فرزندانشان از بی حوصلگی شکایت کنند والدین نباید احساس گناه کنند ، در واقع باید آن را فرصتی بدانند. والدین در اینجا نقشی دارند ، اما عجله در راه حل های در دسترس مفید نیست. در عوض ، کودکان به بزرگسالان نیاز دارند تا درک کنند که ایجاد سرگرمی های خاص خود به فضا ، زمان و امکان ایجاد آشفتگی احتیاج دارد. کودکان به برخی از مواد نیز احتیاج دارند ، اما لازم نیست که اینها از فن آوری پیشرفته یا هر چیز پیشرفته ای برخوردار باشند. در حقیقت ، موارد ساده بهترین عملکرد را دارند ، زیرا تمایل دارند انعطاف پذیرتر و همه کاره باشند.
همه ما در مورد کودک نوپا شنیده ایم که هدیه گران قیمت مادر و پدر را نادیده می گیرد و در عوض شروع به بازی با جعبه ای می کند که وارد آن شده است.
اجازه دادن به کودکان برای انجام بازیهای بدون ساختار می تواند چندین مزیت برای رشد تحصیلی آینده آنها فراهم کند. ویژگی هایی مانند کنجکاوی ، پشتکار ، بازیگوشی و اعتماد به نفس به آنها امکان می دهد خلاقیت و مهارت های حل مسئله را کشف ، ایجاد و توسعه دهند. این موارد همچنین به آنها کمک می کند یاد بگیرند اگر بار اول کاری نتیجه نگرفت ، دلسرد نشوند و دوباره امتحان کنند. به یاد داشته باشید ، بازی بدون ساختار که از بی حوصلگی ناشی می شود ، به کودکان این فرصت را می دهد تا دنیای درون و بیرون خود را که آغاز خلاقیت است ، کشف کنند!