آنچه در این مقاله میخوانید:
بازی کردن ممکن است شبیه فعالیتی باشد که هدف آن یادگیری نیست. حتی برخی ممکن است آن را به عنوان هدر رفتن زمان ما تعریف کنند. اما ، آیا واقعاً اینگونه است؟
بازی ها موضوع مطالعات مختلفی قرار گرفته اند که بهبود توانایی های شناختی بازیکنان را نشان می دهد. یکی از بیشترین موارد مورد مطالعه شطرنج بوده است و آن را توسعه دهنده خواندن و مهارت های ریاضی می دانند. تحقیقات همچنین نشان داده شده است که تحریک شناختی که هنگام انجام بازی های رومیزی اتفاق می افتد می تواند از زوال عقل در مراحل بعدی زندگی جلوگیری کند.
اخیراً مطالعات متمرکز بر بازی ها در حال ظهور انجام شده است. یک دانشمند و علاقه مند به بازی وجود دارد که کار خود را به مطالعه بازی ها و توسعه انسانی اختصاص داده است: پیر کوربیل. وی اشاره می کند که یکی از جنبه هایی که باعث می شود بازی ها به عنوان یک تجربه یادگیری برای انسان تبدیل شوند ، این واقعیت است که شما می توانید بدون عواقب چشمگیر با یک چالش روبرو شوید. بدترین اتفاقی که می تواند بیفتد گم کردن بازی است و باخت نیز می تواند مایه یادگیری افراد باشد.
وی بیان می کند که بازی دارای مولفه های مختلفی است ، برخی از آنها مربوط به لذت و تعامل و برخی دیگر مربوط به عملکرد شناختی است. با در نظر گرفتن این موضوع ، ما نشان خواهیم داد که چگونه می توان از هر دو جنبه مورد استفاده برای تقویت رشد کودک خود از طریق بازی ها ، با تمرکز ویژه بر روی بازی های رومیزی استفاده کرد.
رشد اجتماعی و عاطفی
- مهارت های اجتماعی: بازی ها می توانند به کودکتان یاد دهند که از قوانین پیروی کند و به نوبه خود به دیگران احترام بگذارد وهمچنین می تواند نحوه مکالمه با دیگران و درک دیدگاههای مختلف را آموزش دهد.
- تقویت روابط: هنگام انجام بازی های رومیزی ، می توانید سرگرم شوید و اوقات با کیفیتی را در خانواده بگذرانید. این نوع فعالیت می تواند به شما کمک کند تا به یکدیگر نزدیکتر باشید و روابط خود را تقویت کنید. اگر دوست دارید ، حتی می توانید برخی از دوستان را دعوت کرده و مهارت های اجتماعی کودک خود را تقویت کنید. هاروارد اظهار داشت که بین تعاملات اجتماعی و سلامت ما رابطه معناداری وجود دارد. بسیاری از بازی های رومیزی اکنون برای کل خانواده ها طراحی شده است. کودکان و بزرگسالان هر دو می توانند آنها را سرگرم کننده بدانند!
- رشد عاطفی: همانطور که کوربیل ذکر کرد ، بازی ها به ما فرصتی می دهند تا بدون عواقب فاجعه بار با چالش هایی روبرو شویم. با این حال ، این بدان معنا نیست که هنگام از دست دادن یک بازی ناامید نمی شویم. از این شرایط استفاده کنید و مدلسازی کنید که چگونه ناامیدی کودک خود را مدیریت کنید، اگر کاری کنید احساساتش پذیرفته شده و راحت باشد ، درک او از این احساسات راحت تر خواهد شد.
رشد شناختی
- برنامه ریزی: در طول بازیهای رومیزی باید هر حرکت خود را برنامه ریزی کنیم! این به کودک شما این فرصت را می دهد تا مهارت های برنامه ریزی و سازماندهی خود را تمرین کند. مطالعات دیگر حتی ذکر کرده اند که مواجهه با گزینه های مختلف بر تفکر انتقادی تأثیر می گذارد.
- فراشناخت: یک راه عالی برای استفاده از بازی های رومیزی پرسیدن سوال است. اگر می بینید که کوچولوی شما سخت فکر می کند و ابروهای خود را جمع می کند ، قبل از اینکه حرکتی کند ، از او بپرسید چرا! این یک روش عالی برای کمک به او در توسعه توانایی تجزیه و تحلیل رفتار و تصمیمات خود است. او می تواند از انتخاب های خود آگاه شود و دلیل موفقیت یا شکست آنها را در نظر بگیرد.
- خلاقیت: اینکه خود را در مقابل یک چالش بیابید ، همیشه باعث افزایش خلاقیت می شود. بازی های رومیزی می توانند کودک شما را برای یافتن راه حل های خلاقانه و روش های جدید تفکر به چالش بکشند. به عنوان مثال ، اگر در حال بازی “یو ان او” هستید ، ممکن است کودک خود را با رنگ یا اعداد مطابقت دهید. احتمالات بی پایان است و ذهن کوچک او می تواند راه حل هایی پیدا کند که هرگز تصور نکرده باشید.
- کنجکاوی: بازی های تخته ای راهی عالی برای وسوسه کنجکاوی کوچولوی شما هستند. کودکان یک کنجکاوی ذاتی دارند و قرار دادن فرزند شما در معرض تجربیات جدید ، اشتیاق او به یادگیری را افزایش می دهد. راهی برای تقویت کنجکاوی او می تواند پرسیدن سوالات باز باشد ، از سوالات ساده مانند “نظر شما در مورد این بازی چیست؟” ، تا سوالات پیچیده تری مانند “فکر می کنی چرا پدرت تصمیم گرفت آن کارت را بازی کند؟” سوالات می توانند به رشد کنجکاوی وی و تقویت انعطاف پذیری شناختی او کمک کنند.
- مهارت های ریاضی: مطالعه ای بر روی کودکان پیش دبستانی ، که در خانه بازی های رومیزی انجام می دادند ، عملکرد بهتر در ریاضیات را نشان می دهد. به خصوص هنگام شناسایی اعداد ، کار با یک خط اعداد یا مقایسه اعداد.
رشد جسمی
- مهارت های حرکتی: در دست گرفتن مهره ها ، قرار دادن تخته بازی ، یا در آوردن تاس ، هر آنچه که برای بازی مورد نیاز است ، می تواند به کودک در رشد مهارت های حرکتی کمک کند.
از همه مهمتر ، بازی های رومیزی سرگرم کننده هستند. ارزش این را دارد که آنها را امتحان کنید