آنچه در این مقاله میخوانید:
هرروز یک قدم دیگر به انبوهی از مسئولیتهایی که قرار است به شما محول شود، نزدیکتر میشوید. فکر مقابله با این مسئله گاهی ممکن است کمی طاقتفرسا باشد. کلینیک مایو برخی از رایجترین اضطرابهایی را که ممکن است والدین در دوران بارداری احساس کنند، به همراه نحوهٔ مقابله با آنها و کمک به کاهش استرس شما بیان کردهاست.
-
تعادل بین کار و خانواده:
بسیاری از والدین نگران این هستند که چگونه نوزاد تازه متولدشدهٔ خود و همهٔ آنچه را که او به همراه دارد، مدیریت کنند، بهعلاوهٔ شغل، امور خانه و سایر کودکان (در صورت داشتن فرزندان دیگر). با گفتوگو کردن با شریک زندگی خود نگرانیهای خود را کاهش دهید، درمورد اینکه دوست دارید روزها چگونه سپری شوند (با جزئیات)، انتظارهای خود از شریک زندگی خود و آرزوهای خود برای آینده (چه شخصی و چه شغلی) بحث کنید. یک شبکهٔ اعتماد ایجاد کنید، از دوستان یا خانوادهٔ خود که قبلاً تجربهای مشابه را پشت سر گذاشتهاند، مشاوره بگیرید و سیستم پشتیبانی خود را ایجاد کنید. شاید لازم باشد از یک ارائهدهندهٔ خدمات بهداشتی یا یکی از اعضای خانواده کمک بگیرید. هرچه زودتر انجام دادن این جزئیات کوچک را تمرین کنید، زودتر نفس راحتی میکشید.
-
مسئولیتهای جدید/ فشار مالی:
یک نوزاد تازه متولدشده همیشه مسئولیتهای بزرگتری را به دنبال دارد و تولد نوزادان تقریباً همیشه همراه با استفاده از پسانداز شماست. اگر از قبل برنامهریزی کنید، همهچیز روبهراه است. بودجهٔ خود را متناسب با مخارج کودک، قبل از تولدش تنظیم کنید و هزینههای خود را به روشی مدیریت کنید که شامل پسانداز و پایبندی به بودجه باشد (برای چند مورد از چیزهای پرهزینه که دوست دارید پول خرج کنید اما از حد بودجهای که برای تولد کودک در نظر گرفتید بیشتر خرج نکنید). مهمترین چیزهایی که در اینجا باید انجام دهید، نظارت بر هزینهای است که میپردازید و به طور مداوم برای بهبود آن تلاش کنید. ابزارهای بودجهبندی زیادی به صورت آنلاین در دسترساند یا میتوانید با یک مشاور مالی یا یکی از اعضای خانواده تماس بگیرید که میتواند به شما در ایجاد جدول بودجهٔ خانگی کمک کند.
-
کمبود خواب و وقت نگذاشتن برای شریک زندگی (که شامل رابطهٔ جنسی نیز میشود):
کودک شما بخواهید یا نخواهید ساعت استراحت و در بعضی موارد ارتباط با شریک زندگیتان را تغییر میدهد. این جمله را حتماً بارها شنیدهاید اما باز هم باید بگوییم که ارتباط کلید حل این مسئله است. با شریک زندگی خود صحبت کنید و تعیین کنید که شما میخواهید چه نوع پدر و مادری باشید، از یکدیگر چه انتظاری دارید، اینکه هریک از شما میتواند برای حمایت از دیگری چه کارهایی انجام دهد، چه کسی کدام مسئولیتها را میپذیرد و چگونه در زمانهای شلوغی و آشفتگی برای یکدیگر وقت میگذارید.
پدر و مادر بودن سخت است، هرچه آمادگی بیشتری برای آنچه پیش میآید داشته باشید، به محض رسیدن کوچولویتان احساس اطمینان بیشتری خواهید کرد!