اشتراک‌گذاری نشانه‌ٔ اهمیت است؟

به اشتراک‌گذاری یک مهارت اساسی است. کسب این مهارت، در واقع درک چگونگی حفظ دوستی، بازی و انجام کار خوب با دیگران است. این مهارت به کودک در مورد سازش، انصاف و از همه مهم‌تر سپاسگزاری آموزش می‌دهد. “متشکرم که ماشین کامیون خود را به من دادی. آیا می‌خواهی با خرس عروسکی من بازی کنی؟ “. به اشتراک‌گذاری به کودکان می‌آموزد که قدردانی متقابل است. اگر به دیگران بدهیم، در ازای آن دریافت خواهیم کرد. قدرشناسی بهترین سیاست است. به اشتراک‌گذاری همچنین در مورد مذاکره کردن و کنار آمدن با ناامیدی، که دو مهارت حیاتی در زندگی است، به کودک می‌آموزد.

 پس‌زمینه

پس از تولد کودک، او احساس شفقت را تجربه می‌کند. شنیدن صدای گریهٔ کودک دیگر یا احساس استرس در افرادی که او را احاطه کرده‌اند باعث پریشانی کودک شما می‌شود. حتی اگر او نمی‌تواند آن را بگوید، او احساس کودک دیگر را درک می‌کند؛ بنابراین کودک شما دلسوزی و همدلی را درک و تجربه می‌کند با اینکه او بسیار کم‌سن است. تا اینکه در ۱۸ ماهگی متوجه می‌شود که افراد دیگر احساساتی متفاوت از احساس او دارند. به اشتراک‌گذاشتن به معنای همدلی است و حتی اگر کودک شما تا ۶ سالگی همدلی واقعی را تجربه نکند، او خیلی زود در زندگی شروع به رشد و نشان دادن علائم آن می‌کند.

شکل دادن وابستگی

کودک نوپای شما و همچنین همهٔ افراد به چیزهایی وابسته می‌شوند. ممکن است متوجه شوید که او در به اشتراک گذاشتن خرس عروسکی محبوب خود یا حتی اسباب‌بازی که کمترین علاقه را به آن دارد، مشکل دارد. مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که در طی دو سال اول از فرزندپروری و دلبستگی مطمئن برخوردار شده‌اند، در سال‌های آینده بیشتر اسباب‌بازی‌هایشان را با دیگر کودکان به اشتراک می‌گذارند. چرا؟ وقتی شما با کودک خود رابطه‌ای ایمن و قوی دارید، او می‌داند که می‌تواند برای حمایت عاطفی و جسمی روی شما حساب کند. این باعث می‌شود که او بیشتر احساس همدردی داشته باشد و به دیگران نیز کمک کند. این امر همچنین به او کمک می‌کند تا کمتر به چیزهای مادی وابسته شود.

کودک نگاه می‌کند و تقلید می‌کند!

از آنجا که او كوچك است، آنچه را که پدر و مادر و اعضای خانواده‌اش انجام می‌دهند درك می‌كند. کودکانی که در محیطی پرورش می‌یابند که رفتار سخاوتمندانه وجود دارد، از این الگو در رفتار با دیگران نیز پیروی می‌کنند. اگر كودك شما ببیند كه شما با یك شخص دیگر، سخاوتمندانه رفتار می‌کنید و به او محبت می‌كنید، از این رفتار در برخورد با اطرافیانش تقلید می‌كند.

بیشتر مثبت، کمتر منفی

کودکان نوپا “اشتراک‌گذاری” را به میزان زیادی انجام می‌دهند؛ به این ترتیب یک شیء را به دیگران نشان می‌دهند و اجازه می‌دهند بدون اینکه واقعاً آن را رها کنند، از آن استفاده کنند. این یک گام بزرگ به سمت به اشتراک گذاشتن است. فرزندتان را با گفتن جملاتی مانند “خیلی خوب است، ممنونم که ماشینت را به عمه لیلی نشان دادی” تحسین کنید. بهتر است از تقویت‌کننده‌های مثبت و سخاوتمندانه استفاده کنید، تا مجازات و گرفتن چیزها از او. اگر فرزند شما تمایلی برای به اشتراک‌گذاری ندارد، او را به خاطر آن مجازات نکنید. او فقط به اقتضای سن خودش عمل می‌کند و کم‌کم روند کار را یاد می‌گیرد. بهتر است فقط تلاش‌های او را تحسین کنید سپس کم کم می‌بینید که تشویق‌های مثبت بر او تأثیر می‌گذارد و احساس خوبی پیدا می‌کند و کارهایی که دیگران را خوشحال می‌کند، تکرار می‌کند و احساس خوبی دارد. به زودی به اشتراک‌گذاری برای او تبدیل به عادت خواهد شد و با آن خو می‌گیرد.

برای معرفی و تمرین مفهوم به اشتراک‌گذاری چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

  • نسبت به فرزندتان و همهٔ اعضای خانواده محبت داشته باشید: ابراز محبت نوعی نشان دادن مراقبت از شخص دیگر است.
  • بازی رفت و برگشت را تمرین کنید: “نوبت شماست، نوبت من است”، ” خمیر بازی قرمز را بگیر، آیا می‌توانم مقداری آبی داشته باشم؟”.
  • چیزهای مختلف را با او و همسرتان در موقعیت‌های روزمره به اشتراک بگذارید: “من پاپ کورن درست کردم، آیا مقداری می‌خواهی؟”، “ما برای شما جا باز کردیم، بیا کنار ما بنشین”.
  • چند بلوک یا اسباب‌بازی به او بدهید و از او بخواهید که آنها را با افراد داخل اتاق به اشتراک بگذارد و آنها را پخش کند: “یکی را به بابا و دیگری را به مامان بدهید.” همین تمرین را خودتان نیز انجام دهید.
  • بازی با عروسک‌ها: این روش خوبی برای کودک شماست که احساسات دیگران را کشف کند.
  • ارتباط را تشویق کنید و احساساتش را تأیید کنید: از همسرتان در مقابل فرزندتان بپرسید “امروز چه احساسی داری؟”، سپس آن را از فرزند خود بپرسید. شما همچنین می‌توانید به احساسات دیگران اشاره کنید: “به آن دختری که روی آن تاب نشسته است نگاه کن، او واقعاً خوشحال به نظر می‌رسد!”
  • بازی‌هایی را انجام دهید که قوانین زیادی ندارند و حتی برنده‌ای هم ندارند.
  • موارد روزمره را به اشتراک بگذارید: “بگذار این موز را با هم بخوریم؛ تو می‌توانی نیمی از آن را بخوری و من هم می‌توانم نیمی دیگر از آن را بخورم”.