ممکن است گاهیاوقات به این فکر کنید که چرا کودک نوپای شما یک رفتار ناخواسته خاص را تکرار میکند. چرا او همیشه خواهرش را گاز میگیرد؟ چرا او در زمان صرف غذا، غذای خود را روی زمین میریزد؟ چرا او بچههای دیگر را در زمین بازی هل میدهد؟
نکتهٔ اصلی این است که درک کنید کودک شما از طریق آن رفتارها سعی در برقراری ارتباط دارد. برای انجام این کار، شما باید یاد بگیرید که رفتار او را به طور منظم مشاهده و تجزیهوتحلیل کنید. کوچولوی شما در تلاش است تا چه چیزی را به شما بگوید؟
الگوها در رفتار
رفتاری که کودک همواره انجام میدهد، دلیلی دارد. اگر به رفتار و آنچه قبل، حین و بعد از آن اتفاق میافتد توجه کنید، ممکن است این الگو را پیدا کنید و متوجه شوید که چرا این اتفاق میافتد و چگونه میتوانید آن را متوقف کنید. فکر خوبی است که آنها را یادداشت کنید؛ بنابراین وقتی رفتار دوباره تکرار شد میتوانید به آنها رجوع کنید.
چگونه در لحظه با رفتارهای چالشبرانگیز کنار بیاییم
به خاطر داشته باشید که، از آنجا که کودکان بهتازگی مهارتهای کنترل و خودتنظیمی را به دست آوردهاند، انجام دادن یک رفتار چالشبرانگیز طبیعی است و حتی در سالهای اول انتظار میرود که کودک آن رفتارها را نشان دهد. کودکان نوپا تکانشی هستند و براساس احساسات خود عمل میکنند. وقتی آنها بیش از حد خسته میشوند، با رفتار آن را نشان میدهند و عصبانی میشوند یا رفتاری ناخواسته انجام میدهند. به این ترتیب خواهید فهمید که آنها به کمک شما نیاز دارند. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و ثابتقدم باشید، به این ترتیب لنگر بچه خود خواهید بود تا به آرامش بازگردد. خودتنظیمی خودتان را الگویی برای رفتار کودک قرار دهید.
سعی کنید از احساسات فرزند خود آگاه شوید. خود را به جای کوچولوی خود بگذارید و سعی کنید تصور کنید که برای چه او باید عصبانی باشد. هنگامی که او کمی آرام شد، به کودک کوچک خود کمک کنید تا با نام بردن از احساسش، وضعیت را مدیریت کند و توجه خود را به سمت چیز دیگری که دوست دارد هدایت کند.
مهم است که عاشقانه با او رفتار کنید اما محکم باشید. اگر نیاز به تعیین محدودیت دارد، از اجرای آن کوتاه نیایید، با کودک خود همدلی کنید، بیقیدوشرط او را بپذیرید و سخنانش را بشنوید اما اگر این محدودیت برای رفاه او مهم است، تسلیم نشوید. ثابتقدم بودن به کودک کمک میکند تا احساس امنیت کند و دربارهٔ محدودیتها بیاموزد.