به لطف رسانه‌ها یا حتی خانواده و دوستان خیرخواه خود، ما با افسانه‌هایی در مورد سلامتی، بارداری، زایمان و فرزندآوری احاطه شده‌ایم. این مسئله تشخیص واقعیت را از افسانه بسیار دشوار می‌کند، به خصوص اگر شما برای اولین‌بار است باردار شده‌اید. با علم به اینکه این افسانه‌ها می‌توانند مادران باردار را تحت فشار قرار دهند، متداول‌ترین باورهای غلط در مورد بارداری را جمع‌آوری کرده‌ایم و دربارهٔ واقعیت‌های دقیق و علمی آنها اطلاعاتی را به شما می‌دهیم.

باور غلط: در دوران بارداری باید دو برابر بیشتر غذا بخورید.

واقعیت: اگرچه در این دوران نیاز به مواد مغذی افزایش می‌یابد، کل کالری افزایش‌یافته فقط ۳۰۰ کالری در روز در سهٔ ماهه دوم و ۵۰۰ کالری در روز در طی سه ماههٔ سوم است. ممکن است کالری دریافتی برای هر زنی متفاوت باشد اما شما هرگز نباید دو برابر مقدار قبلی مصرف کنید.

باور غلط: کاهش وزن در دوران بارداری زایمان را آسان می‌کند.

واقعیت: افزایش بیش از حد وزن در دوران بارداری می‌تواند در هنگام زایمان به مادر فشار وارد کند. بااین‌حال، نداشتن وزن کافی برای کودک در حال رشد بسیار خطرناک است. در دوران بارداری، کودک شما به انرژی و مواد مغذی زیادی برای رشد مناسب نیاز دارد. باردار بودن هرگز زمان رژیم گرفتن یا لاغر شدن نیست.

باور غلط: اگر زن باردار در دوران بارداری رژیم غذایی سالمی بخورد، از ناراحتی‌های دوران بارداری در امان است.

واقعیت: اگرچه داشتن یک رژیم غذایی سالم باعث کاهش ناراحتی‌ها و داشتن بهترین تغذیه برای شما و کودک می‌شود اما علائمی مانند حالت تهوع، یبوست و سوزش معده فرقی نمی‌کند و حتی ممکن است برای سالم‌ترین زنان نیز اتفاق بیفتد. باوجوداین، خوردن غذاهای سالم، نوشیدن مقدار زیادی آب و ورزش با شدت متوسط ​​به طور قطع به کاهش علائم آزاردهنده کمک می‌کند.

باور غلط: نمک را کنار بگذارید، این باعث تورم شما می‌شود.

واقعیت: در دوران بارداری میزان مصرف سدیم ثابت است. سعی کنید آن را زیر ۱۵۰۰ میلی‌گرم توصیه‌شده در روز نگه دارید اما به یاد داشته باشید که مقداری تورم طبیعی است. سدیم یک الکترولیت است و بنابراین یک مادهٔ مغذی ضروری است. فقط بعد از چشیدن غذا، مطمئن شوید که مقداری نمک به آن زده‌اید تا از مصرف بیش از حد توصیه‌شدهٔ روزانه جلوگیری کنید و سعی کنید از غذای فرآوری‌شده که دارای سدیم بسیار زیاد است، خودداری کنید.

باور غلط: برای جلوگیری از افزایش چربی در دوران بارداری، باید رژیم کم‌چربی داشته باشید.

واقعیت: چربی‌های سالم مانند چربی‌هایی که در آووکادو، روغن زیتون و آجیل مشاهده می‌کنید منابع عالی چربی‌های اشباع نشده‌اند. آنها مواد مغذی بدن را تأمین می‌کنند و حامل ویتامین‌های محلول در چربی هستند. خوردن چربی باعث چربی نمی‌شود؛ خوردن کالری اضافی از هر منبع (پروتئین، کربوهیدرات یا چربی) منجر به افزایش وزن و ذخیرهٔ چربی می‌شود. اگر رژیم متعادلی دارید، هیچ‌وقت نباید از هیچ گروه غذایی پرهیز کنید. علاوه‌براین، افزایش وزن و ذخیرهٔ چربی در دوران بارداری برای زایمان و شیردهی مهم است.