آکادمی اطفال آمریکا می گوید که بین 36 تا 48 ماهگی ، کودک پیش دبستانی شما سخت تلاش می کند تا مهارت های حافظه خود را توسعه دهد. از این پس ، او با تکمیل متن ترانه های محبوب ، به پایان رساندن جملات از کتاب داستان مورد علاقه خود ، پیروی از دستورالعمل های 3 مرحله ای ، مطابقت اشیا با تصاویر یا نقاشی های آنها و حتی به خاطر سپردن قسمت های طولانی یک داستان یا فیلم ، شما را به وجد می آورد!
حافظه کودک شما قبل از اینکه وی بتواند از زبان برای یادآوری تجربیات استفاده کند شروع به رشد کرد و در دو سال گذشته ، کودک شما برای ذخیره و دسترسی به وقایع مهم گذشته به حواس و احساسات خود اعتماد کرد. این ویژگی حسی حافظه در طول زندگی فرد ادامه دارد: بزرگسالان به راحتی به خاطر سپردن رویدادهایی که به احساسات شدید یا تجربیات بدنی مرتبط هستند ، مانند تعجب ، عشق ، عصبانیت یا ترس. مهارت های حافظه در واقع ایجاد هرچه بیشتر ارتباط بین یک چیز جدید و موارد مشابه دیگر است که از قبل در ذهن ذخیره شده است. بنابراین ، هر چقدر جنبه های یک موضوع یا رویداد کودک شما بیشتر باشد ، پیوند دادن این حافظه جدید و ذخیره آن برای او آسان تر خواهد بود.
در سال 2010 ، تیمی از محققان دانشگاه Loyola مقاله ای را در ژورنال روانشناسی تجربی کودک منتشر کردند که به بررسی چگونگی تغییر و پیشرفت مهارت های حافظه کودکان بین 24 تا 30 ماهگی پرداخت. آنها گروهی از بچه ها را در این بازه زمانی 12 ماهه ردیابی کردند. آنها مهارتهای مختلف شناختی و نحوه تعامل آنها با ظرفیت حافظهیشان را اندازه گیری کردند و دریافتند که بین مهارتهای زبانی کودکان و توانایی آنها در یادآوری خاطرات در صورت درخواست رابطه ای قوی وجود دارد و این رابطه با گذشت زمان افزایش می یابد. آنها نتیجه گرفتند که اگرچه از سنین بسیار کمی احساسات برای ذخیره سازی خاطرات مهم هستند ، اما به محض شروع مهارت های زبانی در دوران پیش دبستانی ، داشتن کلمات مناسب برای اشاره به یک تجربه گذشته برای یادآوری حافظه بسیار مهم است.