اگرچه کودک در رحم شما بهراحتی رشد میکند، در این زمان برخی رفتارهای غیرارادی و واکنشهای حسی در او ایجاد میشود که به او کمک میکند در طی چهار یا پنج ماه اول پس از تولد با جهان تعامل داشته باشد. این واکنشها “واکنشهای تازه متولدشده” نامیده میشوند و برخی از آنها خودبهخود به عنوان بخشی از زندگی روزمرهٔ کودک شما اتفاق میافتند اما برخی دیگر، فقط در واکنش به اعمال یا محرکهایی خاص ظاهر میشوند.
براساس اعلام مرکز بهداشت کودکان استنفورد، چند واکنش در نوزاد متولدشده وجود دارد که کودک قبلاً آنها را در رحم تمرین میکند:
- واکنش ریشه: به کودک کمک میکند بلافاصله پس از تولد پستان یا شیشه شیر را پیدا کند. هنگامی که گونهٔ کودک را لمس کنید، او سر خود را به سمت شما میچرخاند و به دنبال منبع غذایی میگردد و مکیدن را شروع میکند.
- واکنش مکش: این پاسخ کودک به هر چیزی است که به سقف دهان او برسد. به دلیل این واکنش است که نوزادان دست و پای خود را به سمت دهانشان میبرند و شروع به مکیدن انگشتان خود میکنند.
- واکنش چنگ زدن: وقتی کف دست کودک را لمس میکنید، کودک با بستن دست خود، انگشت شما را محکم در دست میگیرد.
- واکنش مرحلهای: وقتی کودک به حالت ایستاده نگه داشته میشود و پاهایش روی یک سطح سفت قرار میگیرند، جوری پاهایش را حرکت میدهد که انگار در حال راه رفتن است.
در هفتهٔ ۳۲ بارداری، کودک شما این واکنشها را یاد میگیرد که برای پس از تولد او نیز بسیار مفید خواهد بود. حتی ممکن است در سونوگرافی، کودک خود را در حال مکیدن انگشت شستش ببینید و این شما را بیش از حد شگفتزده میکند اما این موضوع برای پست وبلاگ دیگری است…