ممکن است از خود بپرسید کوچولوی شما چه زمانی به سؤالات شما پاسخ کلامی میدهد. این کار آسانی نیست، زیرا فرزندتان باید ابتدا آنچه را که میپرسید درک کند، سؤال را پردازش کند، پاسخی تنظیم کند و سپس به صورت شفاهی به وسیله آن با شما ارتباط برقرار کند. البته همه اینها بستگی به سؤالاتی دارد که شما میپرسید، بنابراین فکر خوبی است که بدانید چه نوع سؤالاتی را باید بپرسید و انتظار پاسخ آن را داشته باشید
کودکان در یک یا دو سالگی از حرکات زیادی برای برقراری ارتباط استفاده میکنند. برای مثال کودک ممکن است به یک سؤال ساده «کجا« مانند «گربه کجاست» با اشاره به جهت آن، پاسخ دهد. او همچنین ممکن است با تکان دادن سر به سؤالات شما، پاسخ بله یا خیر بدهد. کودکان یک یا دو ساله به جای استفاده دقیق از کلمات برای اینکه اعلام کنند در مورد موضوعی سؤال دارند، تن صدایشان را بالا میبرند تا بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. کودکان دو و سه ساله به صورت شفاهی به سؤالات ساده «کجا»، «چه« و «چه کسی» پاسخ میدهند و آنها را میفهمند و شروع به سؤال کردن درباره خواستهها و نیازهایشان میکنند. برای مثال، ممکن است کودک شما بپرسد «مامان کجا؟» در سه یا چهار سالگی، کودکان ممکن است به سؤالات پیچیدهتری مانند «چه زمانی»، «چرا» و «چگونه» پاسخ دهند و به نوبه خود، کودک شما ممکن است از آنها برای تدوین سؤال استفاده کند.برای تمرین این کار، از پسرتان سؤالات زیادی بپرسید که شبیه یکدیگرند، اما کلمه اول را تغییر دهید. برای مثال میتوانید بپرسید:
- «با چه بازی کردی؟»
- «کجا بازی کردی؟»
- «با کی بازی کردی؟»
- «کِی بازی کردی؟»
- «چطور بازی کردی؟»
- «چرا بازی کردی؟»
به این ترتیب، خواهید فهمید که کوچولوی شما دقیقاً چه چیزهایی را میفهمد. اگر اشتباهی به چیزی پاسخ داد، میتوانید درباره این سؤالات مشخص توضیح دهید و بعداً روی آن ها کار کنید.