آنچه در این مقاله میخوانید:
هنگام تولد نوزادان ، آنها قادر نیستند آنچه را که می بینند با آنچه لمس می کنند مرتبط کنند. مشاهده خواهید کرد که به نظر می رسد کودک شما در یک جهت نگاه می کند ، اما دستان خود را به سمت دیگری حرکت می دهد. این به این دلیل است که نوزادان کمتر از دو ماه نمی فهمند که دستان آنها بخشی از آنها است. اما نگران نباشید ، روش های زیادی برای تحریک هماهنگی دست کودک شما وجود دارد. برای یادگیری بیشتر خواندن را ادامه دهید!
چگونه نوزادان دست خود را کشف می کنند؟
هماهنگی دست در نوزادان برای رشد مهارت های جسمی و شناختی حیاتی است. از زمان تولد ، نوزادان از طریق مکیدن و چنگ زدن شروع به یادگیری بدن خود می کنند.
در نوزادان ، کشف دستها چیزی است که می تواند از طریق حواس تحریک شود و مانند یک اثر دومینو عمل می کند. با ایجاد سر و صدا با جغجغه و نشان دادنش به کودک ، این کار را با او تمرین کنید. ابتدا صدای آن توجه او را به خود جلب می کند و سپس روی جسم تمرکز می کند. با دیدن جغجغه ، حرکت آن را دنبال می کند و سعی می کند با دستانش به آن برسد. هنگامی که کودک شما اسباب بازی را بدست آورد ، متوجه دستان خود خواهد شد.
چه اتفاقی می افتد که کودک شما دست های خود را کشف کند؟
هنگامی که کودک شما حدود ده هفته دارد ، شروع به کشف استفاده از دستهای خود می کند. خواهید دید که چگونه او شروع به تمرکز بر روی یک اسباب بازی می کند و به آن لبخند می زند. سپس شروع به حرکت دادن دستان خود به سمت جسم می کند تا به آن برسد. اینجا زمانی است که کودک کوچک شما می فهمد که بر آنچه می تواند لمس کند و درک می کند ، کنترل دارد.
همچنین ، رشد بینایی کودک شما برای هماهنگی دست او بسیار مهم است. هرچه فرزند شما بیشتر دچار تحریک بصری شود ، بهتر از دستان خود استفاده خواهد کرد. به همین دلیل است که در سه ماهگی متوجه می شوید که کودک کوچک شما شروع به تمرکز می کند و اشیای آشنا را با چشمان خود دنبال می کند ، افراد را می شناسد و از دستان خود به روش هماهنگ تری استفاده می کند.
کودک شما با آگاهی از محیط خود ، شروع به کاوش در محیط اطراف خود می کند. یک رفتار و مکانیسم معمول کشف خود اولین برخورد با دهان است. به همین دلیل است که هر چیزی که در دسترس کودک شما باشد به احتمال زیاد به دهان خود خواهد برد. این روش او برای کشف جهان است.
برای تحریک رشد بینایی و هماهنگی دست کودک چه کاری می توانید انجام دهید؟
- هنگام خواب کودک خود از چراغ شب استفاده کنید.
- موقعیت تخت را تغییر دهید.
- به نوبت یک در میان از سینه ها شیردهی کنید.
- یک اویز بالای تخت یا میز وصل کنید.
- کودک خود را در معرض اسباب بازی های با رنگ های مختلف قرار دهید
- اسباب بازی هایی را که صداهای مختلفی تولید می کنند (جغجغه ، کلیدهای پلاستیکی و غیره) به او نشان دهید.
- به کودک خود کمک کنید تا بافت های مختلف را کشف کند.
- قایم باشک بازی کنید.