از لحظه تولد کودک، او شروع به نحوه یادگیری پاسخ دادن به اطرافیان و سازگاری با آن ها می‌کند. او از دیدن دیگران لذت خواهد برد، اما باوجوداین همیشه حضور والدین را در کنارش ترجیح می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که نوزادان با توجه به روابطی که با والدین و اطرافیان دارند، رشد می‌کنند. باید بدانید که این روابط عناصر اصلی رشد سالم انسان‌اند.

تأیید بر این نکته مهم است که هر نوزادی با سبک اجتماعی خاص خود متولد می‌شود. برخی ممکن است بیشتر برون‌گرا باشند، درحالی که دیگران ممکن است کمی خجالتی و ساکت باشند. به‌طورکلی، هنگامی که یک کودک نوپا، دو ساله می‌شود از بازی با کودکان هم‌سن‌و‌سال خود لذت می‌برد و تا سه سالگی به دنبال پیدا کردن دوستان واقعی است، اما مانند هر مهارت دیگری، کودک باید یاد بگیرد که چگونه با روش آزمون و خطا زندگی و پیشرفت کند.
در ادامه چند نکته آمده است که به شما کمک می‌کند مهارت‌های اجتماعی کودک نوپای خود را ارتقا دهید.

هوش هیجانی را به او بیاموزید

اولین قدم برای کمک به کودکان نوپا در توسعهٔ هوش اجتماعی، کمک به آنها برای یادگیری مدیریت احساسات است که یکی از پایه‌های روابط بین فردی است. این به معنای تلاش برای ایجاد یک فضای گرم است که او را به بیان کلامی بیشتری دربارهٔ احساسش ترغیب کند.
نسبت به او محبت داشته باشید: کودکانی که بیشتر به آنها محبت می‌شود، گشاده‌روتر هستند و به دیگران بیشتر محبت می‌کنند؛ بنابراین در بوسیدن و در آغوش گرفتن کودک خود کوتاهی نکنید. شما همچنین می‌توانید دوستان و اقوام خود را دعوت کنید. فرزندتان مهمان‌ها را، پیر و جوان، دوست خواهد داشت، خصوصاً وقتی آنها رفتار دوستانه‌ای داشته باشند و توجه زیادی به او نشان دهند.

شرایط اجتماعی را تکرار کنید

با توصیف محیط، انتظارات و شرکت‌کنندگان در یک “رویداد اجتماعی” در آینده، کودک نوپای خود را برای شرکت در آن آماده کنید. این جزئیات به او کمک می‌کند تا وقایع اجتماعی را مدیریت کند. سپس به او کمک کنید تا رفتارهای سر میز غذا، مهارت‌های اساسی گفت‌وگو، نحوهٔ ملاقات با دیگران و حتی نحوهٔ خداحافظی را تمرین کند.

تاریخ‌ بازی‌ها را سازماندهی کنید

بازی‌ها را در ابتدا در روزها و ساعت‌های محدودی انجام دهید و آن را فقط با یک یا دو نوزاد با خلق‌وخوی مشابه به کودک خودتان برگزار کنید. از آنجا که کودکان بسیار کوچک در دادن وسایلشان به دیگران مشکل دارند، مطمئن باشید که اسباب‌بازی‌های زیادی را برای همه در اختیار دارید و در صورت بروز اختلاف‌نظر در مورد اسباب‌بازی‌ها، آمادهٔ مداخله باشید.

اعتمادبه‌نفس همه‌چیز است

عزت‌نفس گذرنامهٔ فرزند شما برای یک عمر سعادت اجتماعی است. به زمانی فکر کنید که واقعاً نسبت به خود احساس خوبی دارید؛ شما احتمالاً خیلی راحت‌تر می‌توانید با دیگران کنار بیایید. روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید اعتمادبه‌نفس را در کوچولوی خود ایجاد کنید. سعی کنید در یک فعالیت یا کار روزانه از تلاش‌های او تعریف کنید یا مسائل کوچک اما قابل‌حل را سر راهش قرار دهید. هرچه فرزند شما احساس اعتمادبه‌نفس بیشتری کند، به همان اندازه احساس امنیت می‌کند و می‌تواند تعامل با کودکان هم‌سن‌وسال خود را شروع کند.

آیا به نکات و فعالیت‌های بیشتری برای ارتقای مهارت‌های اجتماعی کودک نوپای خود نیاز دارید؟ مسیر “ایجاد مهارت‌های اجتماعی” را امتحان کنید. کودک شما با این فعالیت‌ها، تعامل با اطرافیان خود را یاد می‌گیرد، از بچه‌های بزرگ‌تر تقلید می‌کند و حتی اعضای خانواده را می‌شناسد.