در طول زایمان عواملی وجود دارند که می‌توانند روند را تسریع کنند و یا کمی آن را کند کنند. ممکن است از یک ساعت تا ۲۴ ساعت طول بکشد تا اینکه کوچولوی خود را در آغوش بگیرید. به طور معمول برای مادرانی که برای اولین‌بار زایمان می‌کنند، کمی طولانی‌تر است؛ زیرا انعطاف‌پذیری دهانهٔ رحم و کانال زایمان (واژن) شما نسبت به کسانی که قبلاً بچه‌دار شده‌اند کمتر است اما مسلماً همه باهم متفاوت‌اند و عواملی که قبلاً بیان کردیم در این امر نقش دارند.

کلینیک مایو برای زایمان سه مرحله را تعیین می‌کند؛ در ابتدا دهانهٔ رحم باز می‌شود تا اجازه دهد فرزند شما عبور کند. مرحلهٔ دوم شامل فشار دادن است و در نهایت، مرحلهٔ خود زایمان کودک و جفت است. عواملی که بر پیشرفت زایمان در طی این سه مرحله تأثیر می‌گذارند، عبارت‌اند از:

  • موقعیت کودک: بهترین حالت برای کودک شما (و زایمانتان) این است که سر او رو به پایین باشد، درحالی که پشت به شکم شما قرار دارد، رویش به پشت شماست اما حتی اگر کودک شما به‌درستی هم قرار گرفته باشد، گاهی یک حرکت اشتباه از طریق کانال انجام می‌شود و ممکن است با کند کردن روند، به موقعیت نامناسبی بینجامد.
  • دهانهٔ رحم مادر: باز شدن و گشاد شدن دهانهٔ رحم نیز در انجام زایمان نقش دارند و در نهایت به شما امکان می‌دهند تا کودکتان از کانال زایمان عبور کند. عبور به این معنی است که با فشار دادن سر کودک به لگن، دهانهٔ رحم شما کشیده و نازک‌تر می‌شود. اصطلاح اتساع، به باز شدن دهانه رحم گفته می‌شود و معمولاً به سانتی‌متر اندازه‌گیری می‌شود (حداکثر ۱۰ سانتی‌متر). برای شروع فشار دادن، دهانهٔ رحم شما باید کاملاً گشاد شده باشد.
  • وضعیت جسمی و روحی مادر: وقتی احساس خوبی دارید و استراحت می‌کنید قدرت بیشتری برای پشت سر گذاشتن مراحل زایمان را دارید. به همین ترتیب، تمرینات مناسب مدیریت استرس و روش‌های تنفسی می‌توانند به‌راحتی سختی این کار را کاهش دهند؛ زیرا شما احساس آرامش بیشتری خواهید کرد و با نگرش مثبت به وضعیت، می‌توانید احساس آرامش بیشتری داشته باشید.

پس از آن، زمان جشن گرفتن است! شما سرانجام می‌توانید با آن شخص کوچکی که نه ماه در شکمتان حمل کرده‌اید ملاقات کنید. از پیوند با نوزاد خود لذت ببرید و با استفاده از آوک برای روزهای پر از فعالیت‌های سرگرم‌کننده آماده شوید.