فشار خون یکی از مواردی است که دکتر شما هربار که برای معاینه به مطب میروید بررسی میکند. کنترل آن در دوران بارداری نیز بسیار مهم است تا رشد سالم کودک را تضمین کنید.
داشتن فشار خون بالا در دوران بارداری به عنوان پره اکلامپسی شناخته میشود و وضعیتی است که میتواند عوارض زیادی را ایجاد کند. تقریباً ۵٪ از تمام زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی هستند. این در میان زنانی که کمتر از ۲۰ سال و بیشتر از ۴۰ سال دارند یا کسانی که در انتظار تولد نوزدان دوقلو هستند، بیشتر دیده میشود. فشارخون بالا در حاملگی معمولاً در سه ماههٔ دوم بارداری و بعد از هفتهٔ ۲۷ ظاهر میشود اما در بعضی موارد ممکن است قبل یا در هفتههای آخر بارداری نیز بروز کند. حتی گاهی ممکن است در حین زایمان یا پس از زایمان نیز خود را نشان دهد. فشارخون بالا در حاملگی میتواند از نظر شدت متفاوت باشد یا با گذشت زمان در شدیدتر شود.
پره اکلامپسی هنگامی که در هفتههای اول بارداری به شدت بروز میکند، خطرناکتر است؛ زیرا انقباض رگهای خونی باعث فشار خون بالا و آسیب احتمالی به برخی از اعضای بدن میشود.
برخی از علائمی که میتوانند وجود داشته باشند عبارتاند از: استفراغ، تغییر در بینایی، تورم صورت و تورم پا یا دستها. اگر متوجه شدید که یکی از این علائم را دارید، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا معاینه شوید.
رژیم غذایی سالم برای مراقبت از خود بسیار مهم است. مصرف میوهها و سبزیجات فراوان در این دوره امری ضروری است و ورزش نیز به طور منظم باید انجام شود. ورزش به شما در تنظیم و حفظ ارگانیسم سالم کمک میکند.
اگر چیزی را مشاهده کردید که عادی نیست، به پزشک خود مراجعه کنید. اگر پزشک شما را در معرض ابتلا به پره اکلامپسی تشخیص داد، نترسید، دستورالعملها را دنبال کنید و داروهای خود را مصرف کنید. نگران نباشید شما به زودی کودک خود را در آغوش خواهید گرفت.