قرار گرفتن در معرض اشعه، فلزات سنگین، پلاستیک و سموم دفع آفات قبل از تولد می‌تواند باعث نقص مادرزادی شود یا بر رشد جسمی و شناختی نوزادان تأثیر بگذارد. اقدامات احتیاطی و مراقبت در مورد این خطرات در دوران بارداری مهم است. بااین‌حال، نمی‌توانید به طور کامل از آنها اجتناب کنید. قرار گرفتن در معرض دوزهای کم به کودک شما آسیب نمی‌رساند؛ بنابراین نیازی به نگرانی نیست. آنچه مهم است این است که شما از خطرات آگاه باشید و برای محافظت از کودک خود اقدامات احتیاطی را انجام دهید.

پس از انفجار هسته‌ای در چرنوبیل در سال ۱۹۸۶، تشعشعات باعث آسیب به DNA افراد شد و موارد سندرم داون و سرطان خون در آلمان و سوئد افزایش یافت. مطالعات همچنین نشان داده است که قرار گرفتن در معرض اشعه می‌تواند بر رشد عصبی نوزاد تأثیر بگذارد، به ویژه در سه ماههٔ اول و دوم. همچنین می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در استخوان‌ها، شبکیه، رشد و غیره شود.

فلزات سنگین مانند جیوه و سرب نیز می‌توانند سمی باشند و باعث تأخیر در رشد یا نقص عصبی شوند. جیوه در بیشتر غذاهای دریایی یافت می‌شود و در صورت بلع به داخل جفت می‌رود. برای جلوگیری از عناصر خطرناک در مواد غذایی، توجه به رژیم غذایی و فعالیت‌های دوران بارداری بسیار مهم است. سرب در بسیاری از اشیا مانند رنگدانه‌ها، کابل‌ها و حتی اسباب‌بازی‌ها وجود دارد.

و در پایان، آفت‌کش‌ها هم می‌توانند بر رشد کودک شما تأثیر بگذارند. هرساله بیش از ۲۰۰۰ ماده شیمیایی بدون آزمایش آزمایشگاهی مناسب وارد بازار می‌شود. اعتقاد بر این است که این مواد شیمیایی بر رشد چندین گونه از جمله گونه‌های انسانی تأثیر می‌گذارد. اگر باردار هستید، بهتر است اقدامات ایمنی را انجام دهید تا اینکه بعداً متأسف شوید. پس از مزارع کشاورزی دور باشید.