۴۰ هفتهٔ بارداری نه تنها به شما اجازه می‌دهد تا برای آمدن کودک خود برنامه‌ریزی کنید و آماده شوید بلکه باعث می‌شود در مورد زندگی با یک کودک و انتظارتان از مادر شدن خیال‌پردازی کنید. این کاملاً طبیعی است اما لازم به یادآوری است که این تخیل‌ها ممکن است با واقعیت بعد از تولد مطابقت نداشته باشد. ما می‌خواهیم برخی از متداول‌ترین افسانه‌های مربوط‌به زایمان و مادر شدن را زیر سؤال ببریم تا به شما کمک کنیم که آرامش، شادی و لذت بعد از زایمان را تجربه کنید.

 باور غلط ۱: وقتی با کودک خود به خانه می‌آیید، احساس می‌کنید خوشبخت‌ترین فرد روی زمین هستید.

مطمئناً شما بسیار خوشحال می‌شوید اما همچنین خسته‌اید و شاید حتی کمی مضطرب باشید. شاید شما هم به همراه کودکتان گریه کنید. این کاملاً طبیعی است و به دلیل تنظیم هورمون‌های بدن شماست. دو ماه اول زندگی با کودک می‌تواند بیشتر شبیه اردوگاه آموزشی باشد تا خوشبختی. همهٔ اینها بخشی از یک تنظیم طبیعی است. نگران نباشید اگر زندگی کاملاً مطابق انتظار شما پیش نرود، ما قول می‌دهیم که با گذشت زمان، تجربه و رشد و بلوغ کودک همه‌چیز حل می‌شود.

 باور غلط ۲: هنگامی که کودک شما متولد می‌شود، در نگاه اول احساس عشق می‌کنید.

بعضی از مادران بلافاصله این عشق را تجربه نمی‌کنند و این کاملاً طبیعی است. برای عاشق شدن، باید کسی را بشناسید درحالی که شما به‌تازگی کودک خود را ملاقات کرده‌اید. عشق و دلبستگی با گذشت زمان حاصل می‌شود. اگر پس از تولد کودک این احساس را به‌درستی حس نکردید، به خود فشار نیاورید.

 باور غلط ۳: اگر این کار را به درستی انجام دهید، شیردهی آسان است.

شیردهی  طبیعی برای بیشتر خانم‌ها دشوار است. ممکن است طول بکشد تا کودک شما به درستی شیر بخورد. در ابتدا ممکن است مقداری از انقباضات رحمی و درد پستان را تجربه کنید. برای بررسی موقعیت‌های شیردهی مناسب وقت بگذارید و در صورت بروز مشکل حین شیرخوردن کودک، با یک مشاور شیردهی دارای مجوز یا پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

 باور غلط ۴: من باید بتوانم همهٔ کارها را به‌تنهایی اداره کنم.

مادران گاهی فکر می‌کنند که باید قهرمان‌هایی باشند که در زندگی نوزادان و همسرانشان ۲۴ ساعته حضور داشته باشند و فشار زیادی به خود وارد ‌کنند اما این درست نیست. همه به کمک احتیاج دارند. درست مانند عبارت “برای تربیت کودک به یک پرستار نیاز است”، نباید به‌تنهایی از کودک مراقبت کرد. اگر به استراحت نیاز دارید، از شریک زندگی خود کمک بخواهید. سعی کنید وقتی کودک می‌خوابد، شما هم بخوابید. اگر اعضای خانواده شما در اطرافتان هستند و به شما پیشنهاد کمک می‌کنند، به آنها اجازه دهید کمکتان کنند. تلاش برای انجام هر کاری به‌تنهایی می‌تواند منجر به فرسودگی شما شود. در صورت لزوم حتماً کمک بخواهید.

افسانه ۵: نیازهای من اهمیتی ندارند.

نیازهای شما اکنون به همان اندازه که قبل از تولد فرزندتان اهمیت داشته است، مهم است. ممکن است شما مانند قبل وقت نداشته باشید اما کمی وقت برای خود اختصاص دهید. حتی اگر در حد یک حمام آرامش‌بخش باشد یا اینکه فقط یک چرت بخوابید. همسرتان می‌تواند به شما کمک کند تا احساس آرامش کنید. با توجه به نیازهای خود، آرام‌تر خواهید بود و بهتر می‌توانید به نیازهای کوچولوی خود پاسخ دهید. به یاد داشته باشید یک مادر خوشحال برابر است با یک کودک خوشبخت.

 باور نادرست ۶: من به عنوان یک مادر همیشه باید بفهمم که چرا کودکم گریه می‌کند و بتوانم او را آرام کنم.

یادگیری اینکه دقیقاً چرا کودک شما گریه می‌کند زمان‌بر است. وقتی کودک خود را کم‌کم می‌شناسید، یاد می‌گیرید که گریهٔ او چه وقت به خاطر گرسنگی یا خستگی است و چه وقت نیاز به تعویض پوشک دارد. همچنین متوجه می‌شوید که چه وقت باید او را در آغوش بگیرید یا اینکه بگذارید فقط گریه کند اما کاملاً طبیعی است که بیشتراوقات نمی‌دانید چرا کودک شما گریه می‌کند. نفس عمیق بکشید و لیست نیازهای غذایی، خواب، پوشک، گاز معده، گرما یا سرما، در اغوش گرفتن را مرور کنید و سعی کنید هرکدام را برآورده کنید تا اینکه مشکل کوچولوی شما حل شود. لازم به یادآوری است که بیشتر نوزادان در طول روز گریه می‌کنند. این کاملاً طبیعی است و اگر نمی‌توانید او را آرام کنید، به این معنی نیست که شما مادر بدی هستید. اگر می‌توانید در دوره‌ای که کودک شما زیاد گریه می‌کند، از دیگران  کمک بگیرید تا شما را راهنمایی کنند و به یاد داشته باشید که این نیز می‌گذرد.

این شش افسانه و همهٔ انتظارات و خیالات غیرواقعی دیگر دربارهٔ اینکه مادر بودن باید چگونه باشد می‌تواند منجر به افسردگی شود.  قبل از به دنیا آمدن فرزندتان این باورها را از خود دور کنید. به خود اعتماد داشته باشید و با خود مهربان باشید. شما و کودک یاد خواهید گرفت که با این روش جدید زندگی (شما به عنوان یک مادر و کودک شما با زندگی در خارج از رحم) سازگار شوید. سعی کنید به اعتقادات خود توجه داشته باشید و عقاید بی‌فایده را کنار بگذارید یا ظرفیت‌های خود را زیر سؤال نبرید. هیچ کتابی هرگز نمی‌تواند با شهود و دانش شما دربارهٔ نوزادتان رقابت کند. سعی نکنید با این کتاب پدر و مادر شوید، خودتان را برای شکست آماده کنید. درعوض، آهسته اما مطمئن با نیازهای خود و کودکتان سازگار شوید و روزبه‌روز والدین بهتری شوید.