آنچه در این مقاله میخوانید:
برقراری ارتباط صحیح با دیگران، در واقع به معنای توانایی ایجاد ارتباط و به اشتراک گذاشتن نظرات، عقاید و و احساسات با اطرافیان است. یک نوع توانایی که میتوان آن را در دوشکل ارتباط کلامی یا غیرکلامی تعریف کرد. کودکان در سنین پایین، تعامل با عزیزان و نحوه بیان خواستهها و نیازهای خود را از بزرگ ترها میآموزند و منتظر هستندتا پرستاران یا والدین انتظارات ارتباطی آنها را برآورده کنند.این توانایی بعدها به منظور انتقال اندیشهها، اخساسات و انتظارات آنها به دیگران تکامل مییابد.
شما باید بدانید که مهارتهای ارتباطی فرزندتان در سالهای اول زندگی به طور فزایندهای رشد میکند، بهویژه اگر کودک بتواند در این زمینه به طور موثری، از بزرگسالان و اطرافیانش که به او اهمیت میدهند، کمک بگیرد.
در ادامه این مطلب با پنج فعالیت ساده آشنا می شوید که میتوانید از آنها برای کمک به کودک عزیزتان، در امر برقراری ارتباط بهتر با دیگران استفاده کنید.
-
با فرزندتان صحبت کنید و به دقت به حرف هایش گوش دهید
برای تاثیر بیشتر در این کار، با او ارتباط چشمی برقرار کنید و با پرسیدن سؤالهایی که ممکن است پاسخهای طولانی داشته باشند، به او کمک کنید تا مهارتهای زبانیاش را تقویت کند. تلاش کنید که او را تشویق کنید تا افکارش را هر چند کودکانه باشند، با شما در میان بگذارد.
-
به احساسات و عقاید کودک خود احترام بگذارید و آنها را تشخیص دهید؛
کودک اگر از سمت شما احساس امنیت کند و بداند که مورد قضاوت و انتقاد قرار نخواهد گرفت، هنگام گفتوگو درباره افکار خود راحتتر خواهد بود. به خاطر داشته باشید که میتوانید با احساسات کودک خود همراهی کنید، اما درعینحال با رفتار او مخالف باشید.
-
با کودکتان درباره اینکه روز خود را چگونه گذرانده است، صحبت کنید
با این کار او میفهمد که شما واقعاً به او اهمیت میدهید و میخواهید نظر او را بشنوید. حتی میتوانید این کار را به عادت هرشب خود تبدیل کنید؛ وقایع روز را مرور کنید و با کودکتان درباره احساساتش در طول روزی که گذشته صحبت کنید. بگذارید از همان کودکی احساس اهمیت و مهم بودن داشته باشد.
-
اگر قبلاً این کار را نکردهاید، زمان را برای مطالعه در برنامه روزانه خود قرار دهید
کتاب بخوانید و در هنگام کتاب خواندن، کودک را تشویق کنید که چند کلمه و عبارت را تکرار کند و در مورد طرح و تصاویر داستان صحبت کند. او ممکن است کنجکاو باشد و سؤالات ساده ای درباره کتاب بپرسد که شنیدن پاسخ شما می تواند برایش جالب و انگیزاننده باشد.
-
الگوی خوبی برای فرزندتان باشید
بودن کودک در خانواده ای گرم، با محبت و شاد نعمت بزرگی است.او با همه خردسالی اش از نمایی نزدیک شما را تماشا میکند و از رفتارهایتان یاد میگیرد. پس با احترام با دیگران صحبت کنید تا یاد بگیرد و مشتاقانه از شما پیروی کند. مهارتهای ارتباطی خوب مانند گوش دادن و احترام به حرف های دیگران را به الگویی ملموس و لذت بخش برایشان تبدیل کنید. یادتان باشد شما اولین و مهم ترین الگویی هستید که بچه ها از رفتارتان یاد می گیرند و آینده ذهنی خود را با الگوبرداری از این رفتارها می سازند.