پره‌اکلامپسی، ممکن است از خفیف تا شدید باشد و حتی اگر علائم آن همیشه قابل‌توجه نباشند، برای شما و کودک شما خطرناک است. هرچه زودتر در بارداری دچار پره‌کلامپسی شوید، خطر ابتلا به این بیماری برای شما و کودک شما بیش‌تر است. در حالت‌های شدید، حتی می‌تواند منجر به مرگ مادر یا جنین شود. اگر از کنترل خارج شود، ممکن است با دستور پزشک، سقط جنین صورت بگیرد. به همین دلیل، بسیار مهم است که پزشک سریعاً آن را تشخیص دهد و درمان و راهنمایی‌های مناسب را به شما ارائه دهد.

 

علائم، خطرها و درمان پره‌اکلامپسی در قالب هفت نکته

 

یک: چه موقع رخ می‌دهد؟

این عارضه، معمولاً از هفته‌ی بیستم به بعد از بارداری شروع می‌شود و حتی ممکن است در حین زایمان یا بعد از آن نیز اتفاق بیفتد. بنباراین نمی‌شود زمان مشخصی فقط در انتظارش بود. هر زمان فشار خون بالا برود، احتمال وقوع چنین اختلالی وجود دارد.

 

دو: این اختلال، چه‌طور به بدن آسیب می‌رساند؟

هنگامی که دچار پره‌اکلامپسی می‌شوید، رگ‌های خونی منقبض می‌شوند و درنتیجه، فشار خون افزایش می‌یابد و جریان ورودی خون به اندام‌های دیگر کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل اندام‌هایی مانند مغز و کبد ممکن است آسیب جدی ببینند. کاهش جریان خون در رحم می‌تواند بر کودک تأثیر بگذارد. اگر مبتلا به پره‌اکلامپسی شدید شوید، کودک شما ممکن است نارس به دنیا بیاید و این می‌تواند در برخی از اندام‌های کودک شما مشکل ایجاد کند.

درباره‌ی مراقبت‌های سلامتی در دوران بارداری، اطلاات بیش‌تری از آوک بخوانید:

دیابتِ بارداری

 

سه: ارتباط تورم با پره‌اکلامپسی

تورم در دوران بارداری معمول است. بااین‌حال، اگر تورمی بدون دلیل مشخص دارید، یا تورم بیش از حد را مشاهده می‌کنید، می‌تواند نشانه‌ای از پره‌اکلامپسی باشد. مهم‌ترین تورم را می‌توان در اطراف چشم، صورت یا پا مشاهده کرد.

 

چهار: تورمِ پره‌اکلامپسی

تورم ناشی از این عارضه، معمولاً با علائم دیگری مانند سردرد، حالت تهوع، درد در قسمت فوقانی شکم و تغییر در بینایی همراه است. بااین‌حال، همه‌ی زنان این علائم را ندارند یا می‌توان آن‌ها را با علائم معمول بارداری اشتباه گرفت. به همین دلیل، بسیار مهم است که پزشک مدام وضعیت شما را در معاینه‌های دوره‌ای قبل از تولد بررسی کند.

 

پنج: عوامل محرک

فشار خون بالای حاملگی، در زنانی که برای اولین‌بار باردار می‌شوند، زنانی که فشار خون مزمن داشته‌اند، زنانی که دیابت، چاقی، لوپوس و بیماری کلیوی دارند، زنانی که دوقلو باردارند یا جوان‌تر از ۲۰ سال هستند و یا بیش از ۴۰ سال سن دارند بیشتر دیده می‌شود. به یاد داشته باشید که در صورت مشاهده‌ی این علائم، به پزشک مراجعه کنید.

 

پره‌اکلامپسی

 

شش: درمان

بهترین راه برای جلوگیری و درمان این اختلال، رژیم غذایی مناسب است. خانم‌های باردار باید در دوره‌ی حاملگی، مصرف نمک را به حداقل برسانند؛ چراکه شانس و احتمال ایجاد این عارضه را افزایش می‌دهد. اگر رژیم‌های غذایی نتوانند به درمان کمک کنند، پزشک سعی می‌کند با تجویز دارو فشار خون را کنترل کند.

اگر در همین ارتباط، به اطلاعات بیش‌تری نیاز دارید، در این‌جا بخوانید:

علل و انواع فشار خون بالا در حاملگی

هفت: تشخیص

تشخیص پره‌اکلامپسی، از طریق کنترل مکرر فشار خون و تست ادرار مشخص می‌شود. دو شاخصه‌ی مهم برای تشخیص این عارضه، فشار خون بالا و دفع پروتئین از طریق ادرار است. بناباین لازم است هر دو پارامتر در کنار هم و در طول زمان کنترل شوند. یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده از همه‌جا اهمیت کنترل فشار خون در حاملگی را بشنوید و بخوانید، بررسی وجود/ عدم وجود همین عارضه است.