آنچه در این مقاله میخوانید:
پیشرفت در دنیای مدرن، در گروی مهارتهای متناسب با جهان معاصر است. مهارتهای ضروری برای توسعهی فردی در دنیای مدرن، موضوعیست که در این یادداشت بهسراغ آن رفتیم.
از آنجاکه بهترین فرصت برای یادگیری مهارتها، دورهی کودکی است، بهتر است مهارتهای ضروری برای توسعه در دنیای مدرن را بشناسیم و از سنین پایین آنها را با کودکانمان تمرین کنیم.
مهارتها، قابل یادگیری و توسعهاند. مثلاً رانندگی یک مهارت است که با تمرین بیشتر، میشود به تسلط بهتری در آن رسید. در آوک، دربارهی مهارتهای مادر، یعنی مهارتهای جسمی، زبانی، شناختی و اجتماعی- عاطفی مقالات و ویدیوهای متعددی وجود دارد و بهتفصیل و بهصورت تئوری و عملی به آنها پرداخته شده است. اینجا اما، میخواهیم بهسراغ دستهی دیگری از مهارتها برویم، که سبکهای جدید زندگی به آنها اهمیت بخشیده و خیلیهاشان از زیرمجموعههای همان مهارتهای مادر هستند.
در ادامه، چندمورد از مهارتهای ضروری برای کودکان در دنیای مدرن را مرور خواهیم کرد.
مهارتهای ضروری در دنیای مدرن
یک. تمرکز و کنترل شخصی
این مورد، یکی از مهارتهای شناختی بهحساب میآید. مشارکت دادن کودک در امور روزمرهی خانه میتواند به پیشرفت این مهارتها کمک کند. تمرکز و خودکنترلی، از عناصر اصلی موفقیت در دنیای پراکنده با بمباران اخبار و روبکردهای مختلف بهحساب میآید.
- روی اینجا کلیک کنید و به مقالات دانشگاهی در ارتباط با مهارتهای شناختی دسترسی پیدا کنید.
دو. مهارتهای ارتباطی
پیشرفت در دنیای معاصر، بدون تواناییهای ارتباطی تقریباً غیرممکن است. مهارت ارتباط، باعث میشود کودک شما بتواند در شغلهایی که زادهی دنیای مدرن و نوظهور هستند، مشارکت داشته باشد. چراکه اغلب این شغلها بر پایهی ارتباط جمعی و کار تیمی شکل گرفتهاند.
علاوهبر این، مهارتهای اجتماعی باعث کاهش تعارضات در ارتباطها می شود، ک در بلندمدت به سلامت روان کمک میکند.
سه. تفکر انتقادی
تفکر، قدرت حل مسئله و تجزیه و تحلیل هم بخش های مهمی از مهارتهای شناختی هستند.
در سایت آوک، میتوانید تمرینهای عملی و کاربردی بسیاری برای تقویت مهارتهای شناختی فرزندتان ببینید. برای نمونه بخوانید:
پستمدرنیسم، بهعنوان یکی از مکاتب فکری مسلط بری سالهای اخیر، در چندین حوزه روی نحوهی تفکر و زندگی اثر گذاشته ات. یکی از آنها، نسبیتگرایی و ترغیب فکر آدمها به دیدن پدیدهها از چندین وجه مختلف است. طبیعی است که در چنین دنیایی، قدرت تجزیه و تحلیل و تفسیر پدیدهها از جوانب مختلف، یک ضرورت بهحساب میآید و تفکر انتقادی، یکی از مهارتهای ضروری برای توسعه.
تفکر انتقادی به کودک کمک میکند دیکتهوار گزارههای اطرافش را نپذیرد و دربارهی مسائل مختلف، به دیدگاهی شخصی برسد.
چهار. خودآموزی
دیگر روشهای تحصیل و یادگیری به مدرسهرفتن و ثبتنام در کتابخانه محدود نمیشود. امروزه میتوانید با چند کلیک، در انواع کلاس مجازی سراسر دنیا شرکت کنید، و به حجم عظیمی از منابع اطلاعاتی و آموزشی بهصورتهای مختلف مکتوب، صوتی و تصویری دسترسی داشته باشید.
بهنظر میرسد بیش از هر زمانی، لازم است نگاهمان به آموزش فرزند تغییر کند. دیگر این انتظار را نداشته باشیم که فرزندمان مسیرهای ازپیشتعیینشده ی آموزشی را با هدایت ما تا انتها بروند. بلکه باید در آنها روحیهی خودآموزی ایجاد کنیم. روحیهای که منجر به کشف مسیرهای آموزشی توسط خود فرزند شود. خودش باید با امکانات موجود، راههای تازه را پیدا کند و تشنهی یادگیری به شیوههای مختلف باشد. خودآموزی، یکی از مهارتهای ضروری دورهی کنونی بهحساب میآید.
پنج. تفکر خارج از چارچوب
یکی از مهارتهای ضروری در عصر جدید، خلاقیت است. بیش از هر زمانی، مشاغل بهسمت ایدهپردازیهای نو و صورتبندی های تازه از مسائل میروند.
به راههای تقویت خلاقیت در زندگی کودکتان بیندیشید و سعی کنید روحیهای در او ایجاد کنید که بتواند به مسیرهای تازه برای انجام کارهای قدیمی فکر کند. از او بپرسید، چهطور میشود مبلمان خانه را جور دیگری چید؟