آنچه در این مقاله میخوانید:
انتخاب نام برای کودکان شاید یکی از چالشهای سخت اما شیرین برا هر پدر و مادری باشد. پدر و مادر ممکن است برای انتخاب اسم کودک حتی از زمان آشنایی با هم نیز برنامه ریزی کنند. گاهی وقتی میخواهند به شوخی در مورد صمیمی شدن دو نفر در رابطه چیزی بگویند، میگویند «اونها اسم بچهشون رو هم انتخاب کردن.» بنابراین چیزی که برای هر زوجی میتواند مهم باشد این است که در انتخاب اسم کودک باید چه ملاکهایی را مد نظر قرار داد. طبیعی است که انتخاب نام برای کودکتان حائز اهمیت باشد و مدتها به آن فکر کنید، اما فکر کردن زیاد از حد یا به قولی Overthinking میتواند انتخاب شما را تحت تاثیر قرار داده و بخاطر خستگی از فکر کردن، تصمیمی بگیرید که هم برای خودتان هم برای کودکتان آزار دهنده باشد. این مطلب راهنمای انتخاب اسم برای کودک است و قرار است در آن به طور مفصل در مورد انتخاب اسم کودک، تاثیر نام بر شخصیت و موفقیت کودک و چالشهای انتخاب نام برای کودکان بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
( تمام اسامی و نامهای استفاده شده در این مطلب تصادفی و صرفا مثال بوده و قصد هیچ قضاوتی در آن وجود ندارد)
آیا انتخاب اسم کودک انقدر مهم است؟
پاسخ به این سوال از نظر هرکس متفاوت است. طبیعتا در گذشته و در فرهنگ ما، اسم ها معمولا از بین اسامی متداول مذهبی و دینی انتخاب شده تا به اعتقاد آنها، برای کودک برکت و نیکبختی به همراه داشته باشد و در جامعه هم این اسامی پذیرفته تر و به هنجارتر بود. شاید هم انتخاب اسم کودک در گذشته به دلیل زیاد بودن تعداد فرزندان راحت تر از امروز طی میشد. امروزه اما به دلایل مختلفی مثل گسترش ارتباطات جهانی، تلفیق فرهنگهای متفاوت با همدیگر، کم بودن تعداد فرزندان، فاصله گرفتن از باورهای فرهنگی و مذهبی، گرایش به خاص بودن و چندین دلیل دیگر، انتخاب نام برای کودکان هم دشوارتر و هم مهم تر شده است. اینکه واقعا انتخاب نام برای کودکان انقدر مهم است یا خیر باید بگوییم که بله. از برخی منظرها انتخاب نام بسیار مهم است و میتواند در آینده در ارتباطات کودک تاثیر گذار باشد اما در نظر کلی، آن چیزی که آینده و سرنوشت کودک را مشخص میکند، طبیعتا توانمندیها و تلاشهای اوست و اسم کودک شاید در بین عوامل اصلی موفقیت، نقش چندانی نداشته باشد مگر در شرایط خاص که به آن میپردازیم.
کودکان دو اسمی
پدیدهای که شاید شما هم با آن مواجه شده باشید یا اصلا یکی از همانها باشید، پدیده کودکان دو اسمی است. یعنی کودکانی که نام شناسنامهای آنها با نام عمومی آنها متفاوت است. دلایل این اتفاق متفاوت است و شاید روشن ترین دلیل، فرهنگ دوگانه و تعارض زندگی داخل خانه با زندگی خارج از خانه مخصوصا در دهههای اخیر بوده است. برخی از دلایل دو اسمی بودن کودکان:
- گاهی تعارض و اختلاف پدر و مادر باعث این ماجرا میشود. تفاوت فرهنگی بین پدر و مادر میتواند باعث مناقشه شود و نتوانند در مورد یک نام به توافق برسند. گاهی هم پدر بدون اینکه مادر در جریان کارهای ادرای باشد، شناسنامه کودک را میگرفت و در آن لحظه مادر به عنوان کسی که بیشترین ارتباط را با کودک دارد، نام دلخواه خود را روی او میگذاشت.
- در برخی موارد، بخاطر منافع سیاسی یا دوری از معضلات فرهنگی و اجتماعی، اسم شناسنامهای کودک را محافظه کارانه تر انتخاب میکردند. اسمی که مجاز باشد و هم ثبت احوال آن را بپذیرد هم بعدا برای شاغل شدن یا تحصیل کودک مشکلی ایجاد نشود را در شناسنامه میگذاشتند و اسمی که مدنظر خودشان بود را در خانه استفاده میکردند.
- در برخی از قومیتها، به دلیل اینکه نامهای قومی و اصیل آنها به هر دلیل مورد قبول نهادها قرار نمیگرفت یا تلفظ آن برای عموم مردم دشوار بود، مجبور بودند نام فارسی کودک را در شناسنامه ثبت کرده و او را با نام قومیتی مربوط به فرهنگ خود صدا بزنند.
- گاهی والدین در محاصره بزرگترهای فامیل قرار میگیرند و برای کودک نامی انتخاب میکنند که اصلا مورد قبولشان نیست اما بخاطر حفظ پیوندهای خانوادگی، ناچارا این اسم را در شناسنامه کودک حک میکنند و در خانه کودک را با نام دلخواه خود صدا میزنند.
- حتی گاهی وسواس بیش از حد باعث میشد که والدین نتوانند یک نام را برای کودکشان انتخاب کنند و برای اینکه همه راضی باشند، یک نام را شناسنامه ای و یک نام را در خانه برای کودک استفاده میکنند.
- در برخی از موارد هم خود کودک با رسیدن به سن بلوغ یا نوجوانی، از اسم سنتی یا قدیمی شناسنامهای خود ناراحت و ناراضی است و در جمع دوستانش خود را با نام دیگری که خودش دوست دارد معرفی میکند و طبیعتا او را به آن نام جدید و به روز انتخابی خودش صدا میزنند.
فارغ از دلایل انتخاب اسم، دو اسمی بودن کودک میتواند در هویتیابی و شناخته شدن کودک در محیطهای تحصیلی برای او چالش برانگیز باشد. اینکه به دیگران بگوید نام من چیزی است که آن را در خانه یا از زبان مادرم شنیدم یا آن چیزی که در لیست کلاس یا کارت دانشجویی یا مدارک من آمده است. این چالش میتواند در ورود به مدرسه بیش از دیگر زمانها خود را نشان دهد. زمانی که کودک سواد خواندن ندارد و اسم شناسنامهای خود را نمیشناسد و خود را به اسمی که خانواده صدایش میزدند میشناسد، پس از ورود به کلاس اول، به چالش بر میخورد که آیا اسمی که مدرسه، معلم و همکلاسی ها صدایش میزنند را بپذیرد یا بجنگد و اسمی را که با آن شناخته شده است را به دیگران نیز بشناساند.
پس در حد امکان سعی کنید که در یک نام برای کودک به توافق برسید و همان نام را در شناسنامه او وارد کنید تا در آینده کودک با مشکلات اداری یا هویتی مواجه نشود.
چالشهای انتخاب اسم کودک
انتخاب نام برای کودکان مخصوصا در جوامع سنتی و خانوادههای پیچیده و گسترده گاهی از اختیار پدر و مادر خارج میشود. برخی از دلایلی که برای دو اسمی بودن کودک آوردیم نیز میتواند اینجا صدق کند. گاهی کودکی که به دنیا میآید، نوه اول خانواده است و اصرار بر این است که نام پدربزرگ یا مادربزرگ روی آن گذاشته شود. البته گاهی این اسامی بسیار شکیل و زیباست اما عموما اسامی قدیمی و غیرقابل پذیرش برای جامعه امروزی است.
گاهی به دلیل تلاقی تولد کودک با رویدادهای مذهبی، انتخاب اسم کودک تحت تاثیر آن رویداد قرار گرفته و والدین در مضیقه انتخاب نام برای کودک خود قرار خواهند گرفت.
در اکثر موارد نیز عدم تفاهم بین زن و شوهر یا ناتوانی در انتخاب نامی که هم خاص باشد و هم عجیب نباشد و هم با نام خانوادگی کودک تناسب داشته باشد باعث ایجاد چالش خواهد شد.
شرایط فرهنگی جامعه نیز گاهی مانع از این میشود که والدین در انتخاب نام برای کودکان آزادی عمل داشته باشند. در ادامه این مطلب و در بخش راهنمای انتخاب نام کودک، به طور مفصل به این چالش ها و راه گذر از آنها اشاره خواهیم کرد.
راهنمای انتخاب اسم برای کودک
چالش قشنگ برای کودک، میتواند چندین مولفه و چالش را در خود داشته باشد. هرچه والدین این فرایند را سخت تر بگیرند، سخت تر خواهد شد اما به هر حال لازم است که در انتخاب نام برای کودک، مولفه های خاصی را رعایت کرده تا در آینده به مشکلی از این بابت نخورید. در اینجا راهنمای انتخاب نام کودک را برای شما شرح دادهایم تا حداقل یک دستورالعمل مقابل شما باشد که بدانید چه چیزهایی را بررسی کنید و چه چیزهایی را مد نظر قرار دهید.
معنای اسم
اولین چیزی که لازم است در انتخاب نام برای کودکتان مد نظر قرار دهید، معنای اسمی است که میخواهید انتخاب کنید. گاهی اسمی که از نظر تلفظی شنیدهاید معنای چندان خاصی ندارد. البته که هر نامی زیبایی های خود را دارد اما لازم است که هنگام انتخاب اسم کودک، تا جایی که ممکن است از طریق واژهنامهها، معنای اسم کودک خود را بدانید
روحیه و طبع والدین
در برخی از موارد، والدین نوزاد، طبع خاص یا فضای هنری خاصی در سبک زندگیشان پدیدار است. به عنوان مثال زن و شوهری که شاعر هستند یا به شعر علاقهدارند، ممکن است در انتخاب اسم کودک، علاقهمند باشند که این روحیه و علاقهخود را مد نظر قرار دهند. مثلا نام یک شاعر بزرگ یا انتخاب اسم از شخصیتهای شاهنامه یا حتی انتخاب نام عاشق و معشوقهای ادبیات. نامهایی مانند غزل، شیرین، فرهاد، رامین، خسرو، سهراب، تهمینه و … میتواند معرف این سلیقه باشد.
گاهی والدین هر دو عاشق سینما هستند و دوست دارند اسم کودکشان، اسم بازیگر یا کارگردان مورد علاقه شان یا حتی کارکتر سینمایی مورد علاقهشان باشد.
در نقاط مختلف جهان به کرات این پدیده را دیده ایم. مثلا بعد از قهرمانی آرژانتین در جام جهانی ۱۹۸۶، بسیاری از مردم اسم نوزادشان را دیگو یا آرماندو یا حتی مارادونا گذاشتند. این اتفاق در موارد دیگری نیز اتفاق میافتد.
تناسب اسم و فامیل
یکی دیگر از ملاکهایی که برای انتخاب اسم کودک باید مدنظر قرارداد و بسیار هم میتواند گاهی مهم باشد، تناسب نام کودک با نام خانوادگی اوست. اکثرا سعی میکنند از نظر آوایی، اسمی انتخاب کنند که شروع یا پایان آن، با شروع و پایان نام خانوادگی کودک مرتبط باشد. مثلا اسم ریما برای فامیلی رامین فر. یا نام رها برای فامیلی رادان یا رضایی. این میتواند دلیل خوبی باشد اما باید در نظر گرفت که معنا و تناسب معنایی را زیر سوال نبرد.
یک نکته دیگر در انتخاب اسم قشنگ برای کودک این است که اگر کودک فامیلی بلند یا طولانی دارد، حدالامکان نام کوتاه یک سیلابی یا دوسیلابی برای او انتخاب کنید. مخصوصا اگر از پیشوند سید یا سادات قرار است برای کودک استفاده شود یا فامیلی کودک دارای پسوند است، انتخاب اسم کودک مهم تر نیز میشود. فامیلیهای طولانی یا داری پیشوند و پسوند اگر با اسم بلند یا اسمهای ترکیبی مانند علی محمد، امیرعلی، محمدحسین و امثال آن ترکیب شوند، بعدها باعث میشود که کودک در برخی از فرم ها یا لیستها نام کاملش جا نشود و حتی دیگران او را به نام کامل صدا نزنند که طبیعتا ممکن است برای کودک ناخوشایند باشد. بخصوص اگر نیاز باشد که اسم او به انگلیسی برگردان شود که خودش تبدیل به یک بحران برای کودک خواهد شد.
تناسب اسم و فرهنگ
کودکی که در فرهنگی سنتی و محلی یا از نظر اقتصادی و فرهنگی ضعیف زندگی میکند، ممکن است اسامی خاص و جدید برای او دردسر ساز شود. این اتفاق خصوصا برای پسرها ممکن است مشکل ایجاد کند. در محلههای پایین از نظر اقتصادی و فرهنگی، پسری با نام یاشار یا شروین ممکن است مدام مسخره شود. یا برعکس آن در فرهنگهای متفاوت و بالا از نظر اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی، ممکن است اسامی سنتی مانند علی یا فاطمه یا اسامی فارسی قدیمی تر مانند ثریا، پروین، فرامرز، پرویز، ناهید و … باعث قضاوتهای تلخ دیگران در مورد کودک شود. به هر حال شاید این اسامی همه بسیار زیبا و پر معنا باشد اما ممکن است والدین نیاز داشته باشند در انتخاب اسم کودک، این ملاک را نیز مد نظر قرار دهند.
تناسب اسم و خانواده
در خانوادههایی که به عنوان مثال یک روحانی بزرگ آن است یا فردی معتقد و مذهبی بزرگ آن فامیل است، انتخاب نامهای جدید و خاص ممکن است از طرف آنها با مخالفت همراه شده و تعارضهایی ایجاد کند. این میتواند یکی از دلایل دو اسمی بودن کودکان شود. البته لازم است که والدین با دلایل منطقی و محترمانه نام مورد علاقه خود را برای کودک انتخاب کنند. والدین باید بدانند که در این خانواده اسامی مانند کیانوش یا نیوشا یا ماندانا، علیرغم زیبایی، ممکن است باعث تمسخر دیگران شود و به کودک آسیب بزند. برعکس این اتفاق نیز ممکن است رخ بدهد.
تناسب اسم با خواهر و برادرها
یکی از اتفاقاتی که به فراوانی زیادی رخ داده، تفاوت محسوس اسامی فرزندان یک خانواده، مخصوصا بین دختر و پسر است. اکثرا هم اسامی دختران اسامی خاص است و اسامی پسران، اسامی ترکیبی یا عربی و این واقعا میتواند در آینده باعث تعارض شود. اگر در یک خانواده دو دختر با نام های پریا و پریسا وجود دارند، مسلما نام محمدطاها برای پسر آن خانواده کمی تعارض ایجاد میکند. در صورتی که اسمهایی مانند پارسا یا پوریا نیز وجود دارند. بنابراین اگر فرزند دوم یا سوم خود را در راه دارید، سعی کنید تناسب نام او با خواهر و برادرهایش را نیز رعایت کنید.
تلفظ آسان
بعضی از والدین، برای اینکه اسم کودکشان خاص و بکر باشد، میگردند و از اعماق شاهنامه برا کودک خود اسمی استخراج میکنند که طبیعتا به دلیل کمتر شنیده شدن، ممکن است برای دیگران و حتی خود کودک تلفظ آن سخت باشد. یا هر بار کودک اسمش را به کسی میگوید، پاسخ «چی» را میشنود و مجبور است اسمش را تکرار کند. بنابراین سعی کنید در انتخاب اسم، راحتی تلفظ و روان بودن آهنگ آن را مد نظر قرار دهید. همچنین سعی کنید اسمی انتخاب کنید که یک حالت برای تلفظ داشته باشد.
کودک بزرگ خواهد شد
برخی اسامی، شاید برای نوزاد یا کودک دبستانی بسیار شیرین باشد، اما این کودک روزی بزرگ خواهد شد، پدر و پدربزرگ خواهد شد. البته که قطعا در آینده این مسئله کمی تسهیل میشود اما برخی اسمها، در بزرگسالی ممکن است مناسب نباشند. برعکس این اتفاق نیز هست. برخی از اسامی شاید برای یک فرد مسن بسیار شکیل باشد اما برای کودک، کمی ثقیل به نظر خواهند رسید.
اسم تکراری
اتفاقی که در انتخاب نام برای کودکان رایج است، این است که ممکن است اسمی که شما برای فرزند در راه خود مد نظر داشته باشید، توسط فردی در فامیل یا اطرافیان انتخاب شود و شما دیگر نخواهید آن اسم را استفاده کنید. این نمیتواند دلیل مناسبی برای حذف نام مورد علاقه خود داشته باشید. البته اگر آن کودک، با کودک شما فامیلی یکسان داشته باشد، منطقی است که برای جلوگیری از مشکلات آینده، نام دیگری انتخاب کنید.
نوشتار انگلیسی
در روزگار کنونی و گسترش ارتباطات جهانی، معمولا کودکان امروز، با جهان اطراف بیشتر در تماس خواهند بود و این مورد، نیازمند این است که اکانتها، ایمیلها و اطلاعات کودک با زبان بین المللی نوشته شود. اگر به این نکته اهمیت میدهید، لازم است در انتخاب اسم کودک به این نکته توجه کنید که آیا املای انگلیسی نام کودک شما به آسانی قابل نوشتن و تلفظ هست یا خیر. مثلا اسم زیبا (Ziba) یا اسم رضا (Reza)، در املای انگلیسی تنها به یک شکل قابل نوشتن و به راحتی قابل خواندن است. همچنین اگر مدنظر دارید که کودک خود را در آینده به کشورهای دیگر بفرستید یا خودتان قصد مهاجرت دارید لازم است نامی جهان شمولتر مانند سارا یا سام برای کودک انتخاب کنید یا مانند مثالهای بالا، نامهایی انتخاب کنید که قابلیت تلفظ به زبانهای دیگر را داشته باشد.
اسمهای ترکیبی
اسمهای ترکیبی و دوکلمهای، به شدت در سالهای اخیر همه گیر شده است. اسمهایی مانند نازنین زهرا، محمد ارشیا، امیر سام، فاطمه نورا، نازنین زینب، محمد طاها و … در این روزها و اسمهایی مانند علیمحمد، محمدرضا، امیررضا، امیرحسین و … که کمی قدیمیتر هستند، بسیاری از ملاکهای بالا را ممکن است نداشته باشند. این اسامی به دلیل بلند بودن، معمولا توسط دیگران تقطیع شده و بخش خاص تر اسم را صدا میزنند. همچنین طولانی بودن آن ممکن است باعث مشکل شود مخصوصا اگر فامیلی نیز طولانی باشد. همچنین ترکیب یک اسم کاملا عربی و یک اسم کاملا فارسی، از نظر زیبایی تلفظ و معنی و حتی زبانشناسی، نمیتواند قابل دفاع باشد. البته که انتخاب اسم کاملا اختیاری است.
تاثیر نام بر شخصیت و موفقیت کودک
ما در برخورد اول با افراد، پس از ارزیابی چهره و ظاهر، نام او را میپرسیم اما این نام در مورد شخصیت و هویت افراد چه میگوید؟ آیا نامها واقعا در سرنوشت ما تاثیر گذارند؟ تحقیقات نشان داده که نامها، پتانسیل تاثیرگذاری بر رفتار، ظاهر فیزیکی، مسیر شغلی و انتخابهای زندگی و همچنین محبوبیت و درک شدن توسط دیگران را دارد. علاوه بر این حتی نام خانوادگی ما نیز ممکن است در مورد سطح خانوادگی ما تعریفی ارائه دهد. نامهای مناسب، بر نحوه رفتار مردم با ما و احساس مان نسبت به خودمان تاثیر میگذارد. در پژوهشی در سال ۲۰۰۰ نشان داده شده است که افرادی که نام خود را دوست ندارند، به دلیل عدم اعتماد به نفس و عزت نفس پایین تر، سازگاری روانی ضعیفتری دارند. در عین حال پژوهشی در سال ۲۰۱۱ در آلمان نشان میدهد که اسامی خاص و کمتر شنیده شده، ممکن است به صورت بالقوه برای گذاشتن قرار ملاقات اثر گذارتر باشد. یک مطالعه نیز نشان داده که افرادی با نامهای نامطلوب یا منفی، به احتمال بیشتر ممکن است درگیر رفتارهای منفی شوند. داشتن نامی با صدا و آوای منفی یا نامطلوب ممکن است بر نگرش فرد تاثیر بگذارد و کم کم باعث طرد شدن از جامعه و در نهایت شکلگیری یک شخصیت ناسالم شود.
همچنین پژوهشها نشان داده است که اسامی که به راحتی تلفظ میشوند مانند رویا یا نیما، باعث قضاوت مثبت دیگران شده و دیگران آن فرد را خوشایند تر تلقی میکنند تا زمانی که اسامی سخت با تلفظهای سخت پیش روی آنها قرار میگیرد.
شخصیت، یک ساختار بسیار پیچیده و مجموعهای از افکار، احساسات و رفتارهای مربوط به یک شخص است و ملاکی مانند اسم به عنوان یک ویژگی اکتسابی و قابل تغییر، شاید خیلی نمیتواند خیلی در شکلگیری آن دخیل باشد. در هر حال، میتوان از برخی جنبهها تاثیر نام بر شخصیت و موفقیت کودک را بررسی کرد. البته شاید روی شخصیت و موفقیت نه اما روی خلق و خو و برخی علایق یا ساختن فانتزیهای ذهنی و رفتارهای دیگران با ما ممکن است اثر گذار باشد. چند تحلیل و مواردی که ممکن است در انتخاب نام برای کودکان و تاثیر آن بر جهان خارج اثر گذار باشد را بیان میکنیم.
- یکی از مولفههایی که میتواند روی تاثیر انتخاب اسم کودک بر شخصیت او قابل بررسی باشد، پیوند نام کودک با طبیعت است. مثلا دختری که در ماه آبان متولد شده و نام او نیز آبان است، طبیعتا نسبت به این اسم و پیوند آن با طبیعت پاییز میتواند برای کودک فضای روانی و عاطفی خاصی ایجاد کند. یا اسامی مانند دریا، باران، شبنم، ساحل، مهتاب، خورشید، نیلوفر و … که در طبیعت، برای آنها نمود بیرونی وجود دارد، میتواند طبع و روحیه کودک را در مواجهه با این پدیدههای طبیعی تلطیف کرده و اثراتی روی خلق و خوی او داشته باشد.
- یک عامل دیگری که میتواند پیوندی بین اسم و شخصیت برقرار کند، هنر است. خانوادهای که همه اهل موسیقی یا خوانندگی یا ادبیات هستند، طبیعتا اسمی برای کودک خود انتخاب خواهند کرد که به این بافت بخورد. کودکی که پدری نوازنده و مادری نویسنده دارد، احتمال اینکه در آینده به سمت هنر کشیده شود زیاد است و طبیعتا والدین نیز در انتخاب اسم کودک این فضا را در نظر میگیرند. بنابراین کودکی که اسمی مانند غزل، همایون، ماهور، باربد، نغمه، ترانه و … دارد، اگر در آینده در فضاهای ادبی یا هنری قرار بگیرد، احتمالا تناسب اسم او با این فضاها، ممکن است برای او خوشایند بوده و به رشد او کمک کند.
- میراث و اصالت خانوادگی نیز میتواند در این مورد اثر گذار باشد. مثلا خانوادهای که با تجارت فرش شناخته شده اند، اسامی انتخابی آنها برای فرزندانشان به گونهای خواهد بود که اقتدار و وقار و برش خاص خود را داشته باشد. مثلا اسمی مانند خسرو یا شاهرخ یا اردلان، برای یک تاجر مناسب تر از اسمهایی مانند رادین یا هومان یا امثال اینهاست. برخی از اسامی، چه از نظر بار تاریخی چه از نظر واجآرایی، قرص و محکم تر و گاهی خشن تر است و میتواند باعث شود کودکی با این نامها، مانند اسم خودش، همانطور قرص و اتوکشیده رفتار کند. یا اسامی مانند ماهگل، ماهمنیر، ماهرخ و … میتواند یک دختر عادی را تبدیل به یک زن باوقار کند. بنابراین تلفظ سخت یا نرم اسم، نحوه لرزش تارهای صوتی هنگام بیان یک اسم، لطافت و ظرافت پشت معنای اسم، تاریخ و شخصیتهای پشت یک اسم و … میتواند روی روحیه کودک تاثیر داشته باشد.
- برخی از اسامی کاملا جنسیتی هستند و مشخصا بعد از شنیدن آن، قضاوتها در مورد آن جاری خواهد بود. اما برخی از اسامی که بین زن و مرد مشترک است، ممکن است در هویت و شخصیت کودک در آینده خللهایی ایجاد کند. اسمهایی مانند آرام، وصال، نصرت و … از این دست اسمها هستند.
- شما هنگام شنیدن نام روح الله یا سیدامیرعباس، طبیعتا انتظار متفاوتی خواهید داشت تا زمانی که نام بردیا یا پرهام را میشنوید. بنابراین اسمها، میتوانند روی قضاوت اطرافیان تاثیر گذار باشد و باعث شود در برخی از جایگاهها راحت تر و برخی جایگاهها سخت تر نفوذ کنید. حال فرض کنید کودکتان قصد مهاجرت دارد، نام عبدالله نورالمهدی برای افسر سفارتخانه با نام آرش افشین ممکن است معانی متفاوت داشته باشد. طبیعتا در دختران ها همینگونه است. شما وقتی نام ماهرخ افراسیابی را میشنوید، طبیعتا تصویری که در ذهنتان شکل میگیرد با نام نیوشا ناظمی یا وجیهه سادات محب الحسین متفاوت است. بنابراین، انتخاب نام برای کودکان و نحوه ادای آن نام و ترکیب آوایی نام با نام خانوادگی، میتواند در قضاوتهای دیگران و نحوه برخورد آنها کمی تفاوت ایجاد کرد و در نهایت در حد خیلی کمی بتوان تاثیر نام بر شخصیت و موفقیت کودک را محسوس دانست.