هفته نوزدهم بارداری است و به میانه راه نزدیک شدهاید. علاوه بر این خبر خوب، خبرهای خوب زیادی در راه است.
در هفته نوزدهم بارداری چه رخ میدهد؟
در هفته نوزدهم بارداری، کودک شما احساس راحتی بیشتری میکند. با این حال، ممکن است شما با علایم نگران کنندهای مواجه شوید.
-
برای مادر
در هفته نوزدهم بارداری بزرگترین علامت آزاردهندهای که تجربه خواهید کرد، گرفتگی پاها است که به دلیل افزایش هورمونهای بارداری رخ میدهد. این هورمونها همچنین باعث میشوند گرمای زیادی را احساس کنید و دایما عرق کنید. مفاصل لگن شما نیز در این هفته درد خواهند داشت، چرا که بدن شما برای نگهداری از خانه نوزادتان انرژی زیادی را صرف میکند.
-
برای کودک
در هفته نوزدهم بارداری جنین شما به اندازه یک انبه خواهد بود. اگر با خودتان فکر میکنید «هنوز خیلی کوچک است!»، زمانی را که به اندازه دانه نمک بود به یاد بیاورید! او پیشرفت زیادی کرده است.
اگر به یاد داشته باشید به شما گفتیم که کودک شما پوست نازکی تشکیل داده است. این پوست اکنون توسط یک پوشش پوشانده شده است که از چروک شدن پوست نوزاد در هنگام زایمان محافظت میکند. این پوشش یک ماده چرب، پنیر مانند و سفید رنگ است که با نام ورنیکس کازئوزا شناخته میشود.
در هفته نوزدهم بارداری ریههای کودک شما نیز در حال رشد است. علاوه بر ریهها، کلیهها نیز شروع به تولید ادرار کردهاند. بعلاوه قسمتهای حسی مغز کودک شما در حال شکلگیری است.
اندام تناسلی خارجی کودک شما در هفته نوزدهم بارداری به خوبی شکل میگیرد. اگر فرزند شما دختر باشد، واژن، رحم و لولههای فالوپ در جای خود قرار میگیرند و او بیش از 6 میلیون تخمک اولیه در تخمدانش خواهد داشت. اگر نوزاد شما پسر باشد، بیضهها با ترشح تستوسترون تشکیل میشوند.
علائم بارداری در هفته نوزدهم
برخی از علایمی که در هفته نوزدهم بارداری تجربه خواهید کرد عبارتند از:
- افزایش گرسنگی
- یبوست
- سرگیجه
- کمردرد
- گرفتگی بینی
- لکههای پوستی
- گرفتگی پا
- مشکل در خوابیدن
مطالعه این مقاله میتواند برایتان مفید باشد:
هفته بیستم بارداری: به اندازه موز!
نکاتی برای هفته نوزدهم بارداری
در هفته نوزدهم بارداری، باید مراقب کارهایی که انجام میدهید، چیزهایی که میخورید و حتی نحوه خوابیدنتان باشید. بنابراین پیش از آنکه به توصیههای اطرافیان عمل کنید با پزشکتان مشورت کنید. ما در این هفته رعایت موارد زیر را به شما توصیه میکنیم:
- مراقب عفونتهای قارچی باشید.
- فیبر بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- ماساژ قبل از تولد را جدی بگیرید.
- تعداد وعدههای غذاییتان را افزایش دهید اما در هر وعده پرخوری نکنید.
چه زمانی با دکتر تماس بگیرید
در صورت بروز هر یک از موارد زیر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
- خونریزی واژینال
- تغییر در ترشحات واژن
- تب
- استفراغ مداوم