شما در ماه دوم بارداری خود هستید. در حالی که ممکن است درگیر مقابله با علائم هفته ششم بارداری باشید، باید زمانی را برای تعریف و تمجید از کودک خود اختصاص دهید؛ کودک کوچکی که به سرعت در حال رشد است.
در هفته ششم بارداری چه رخ میدهد؟
کودک شما با موفقیت از یک دسته سلول به جنین تبدیل شده است و با ورود به هفته ششم بارداری، تلاش بیشتری برای تبدیل شدن به یک جنین سالم انجام میدهد.
-
برای مادر
هنوز زمان برآمدن شکمتان نرسیده اما هورمونهای بارداری شما به سرعت در حال افزایش است. بدن شما نوسانات مختلف استروژن و پروژسترون را تحمل می کند. hCG که یک هورمون ضروری در دوران بارداری است، جریان خون را به ناحیه لگن شما افزایش میدهد.
در این هفته کلیههای شما عملکرد بیشتری خواهند داشت. رحم شما در هفته ششم بارداری به رشد خود ادامه میدهد. این افزایش اندازه رحم مثانه را به سمت پایین فشار میدهد. در نتیجه، ممکن است تمایل بیشتری به ادرار کردن داشته باشید. یکی دیگر از تغییرات قابل توجه در بدن شما این واقعیت است که عضلات بالای شکم شما شل میشوند.
-
برای کودک
در این هفته صورت جنین شما (فک، چانه و گونههای کودک) در حال شکلگیری است. گوشهای داخلی یا کانالهای گوش نیز در حال تغییر شکل هستند. جنین همچنین به زودی فضای کمی برای چشم و بینی ایجاد میکند. قلب نوزاد در هفته ششم بارداری شروع به تپیدن کرده است.
جنین کوچک در وضعیت C شکل قرار گرفته است، جوانه بازوها و پاها نیز در حال شکل گیری است و این جوانهها به سمت داخل جمع شدهاند. این حالت، وضعیت جنینی نامیده میشود. بعلاوه کلیهها، ریهها و کبد کودک نیز در این هفته شکل میگیرند.
علائم بارداری در هفته ششم
طبیعی است که شما در هفته ششم بارداری علائم زیادی داشته باشید. برخی از این موارد عبارتند از:
- تکرر ادرار
- حساس شدن سینهها
- خستگی
- نوسانات خلقی
- حالت تهوع
- یبوست
- استفراغ
- نفخ
مطالعه این مقاله میتواند برایتان مفید باشد:
هفته هفتم بارداری: بلوبری کوچولو
نکاتی برای هفته ششم بارداری
در هفته ششم بارداری، باید موارد زیر را رعایت کنید:
- غذاهای دریایی مناسب مصرف کنید.
- به طور منظم ورزش کنید.
- از یک رژیم غذایی متعادل استفاده کنید.
- از مصرف سیگار، نوشیدنیهای الکلی و کافئین اجتناب کنید.
- حتما ویتامین های دوران بارداری خود را مصرف کنید.
- میوهها و سبزیجات خود را قبل از مصرف بشویید.
چه زمانی با پزشک تماس بگیرید
مراقب علائم زیر باشید و در صورت مشاهده با پزشک تماس بگیرید:
- خونریزی واژینال (حتی لکه بینی)
- سرگیجه
- گرفتگی در ناحیه لگن
- حالت تهوع یا استفراغ مداوم