تا هفته دوازدهم بارداری، تمام اندامهای حیاتی کودک شما شکل گرفته است. از این هفته به بعد کودک شما در حال بالغ شدن است.
در هفته دوازدهم بارداری چه رخ میدهد؟
هفته دوازدهم بارداری به دلیل شروع بالغ شدن جنین، برای مادر و جنین بسیار مهم است.
-
برای مادر
در هفته دوازدهم بارداری علایم اولیه شما کاهش مییابد و میتوانید نفس راحتی بکشید. اگرچه برآمدگی شکم شما هنوز فقط در لباسهای تنگ قابل مشاهده است، اما واضحتر از گذشته شده است. در این هفته موقعیت رحم شما از پایین لگن به جلو و مرکز تغییر میکند.
به دلیل بالا رفتن سطح پروژسترون هر از گاهی دچار سرگیجه میشوید. فشار خون و سطح قند خون شما در هفته دوازدهم بارداری کاهش مییابد. اگرچه هورمونها روی هر زن تأثیر متفاوتی میگذارند، اما بیشتر زنان در هفته دوازدهم بارداری، میل جنسی کم را تجربه میکنند.
-
برای کودک
در هفته دوازدهم بارداری اندازه جنین مشابه یک آلو یا زردآلو خواهد بود. نوزاد در هفته دوازدهم بارداری مراحل بلوغ خوبی را پشت سر میگذارد. سیستمهایی که پیشتر توسعه یافتهاند تکامل خواهند یافت و اندامها از این هفته به بعد شروع به کار خواهند کرد.
در این هفته سیستم گوارش جنین شروع به انجام حرکات انقباضی میکند، ناخنها شروع به جوانه زدن میکنند و غده هیپوفیز شروع به تولید هورمون میکند. همچنین در هفته دوازدهم بارداری نوزاد شروع به ساخت گلبولهای سفید در مغز استخوان میکند.
علائم بارداری در هفته دوازدهم
در هفته دوازدهم بارداری تغییرات فوق العادهای در داخل شکم شما اتفاق میافتد. در این هفته تغییراتی در علائم خود مشاهده خواهید کرد. علائم شایع هفته دوازدهم بارداری عبارتند از:
- افزایش حس بویایی
- کاهش میل به ادرار کردن
- سردردهای گاه به گاه
- خستگی
- نفخ
- کاهش میل جنسی
- سرگیجه
- افزایش ترشحات واژن
- بزاق بیش از حد
مطالعه این مقاله میتواند برایتان مفید باشد:
هفته سیزدهم بارداری: به اندازه هلو!
نکاتی برای هفته دوازدهم بارداری
در هفته دوازدهم بارداری کودک شما به مواد مغذی اضافی نیاز دارد و لازم است شما سبک زندگی سالمی داشته باشید. در اینجا چند نکته مهم و قابل توجه برای این هفته وجود دارد:
- برای معاینات منظم به متخصص زنان مراجعه کنید.
- تمرینات کگل را شروع کنید.
- از مصرف الکل و سیگار بپرهیزید.
- غذاهای دریایی را با احتیاط مصرف کنید.
- مقدار زیادی آب بنوشید.
- مراقب بهداشت دهان و دندانهایتان باشید.