در هفته دهم بارداری بالاخره برآمدگی شکمتان قابل مشاهده خواهد بود. کودک کم کم رشد میکند و برای زندگی خارج از رحم آماده میشود.
در هفته دهم بارداری چه رخ میدهد؟
سومین ماه بارداری شماست و اگر جلوی آینه بایستید، میتوانید یک برآمدگی کوچک را ببینید. در هفته دهم بارداری شما و جنینتان تغییرات زیادی را تجربه خواهید کرد.
-
برای مادر
اگر لباسهایتان را دربیاورید، متوجه گردی خفیفی در قسمت پایین شکم خود خواهید شد. این همان برآمدگی نوزادی است که کنجکاوانه منتظر بروزش بودید. با پیشرفت بارداری سینه های شما بزرگتر می شوند. بعلاوه اکثر زنان باردار با افزایش حجم خون مواجه میشوند به همین دلیل است رگهای دست و پا بزرگتر و بیرون زده میشوند. رگها همچنین به شکل خطوط آبی روشن در نزدیکی سینهها و شکم شما ظاهر میشوند و شبکه گستردهای از وریدها را تشکیل میدهند که تغذیه جنین را تامین میکنند.
-
برای کودک
نوزاد شما در هفته دهم بارداری به اندازه یک توت فرنگی است. در این هفته کودک شما بسیار شبیه جنین انسان است. سرش گرد شده است و حتی قسمتهای بیرونی گوشها نیز تشکیل شده است.
اکنون انگشتان دست و پای کودک شما کاملا از هم متمایز شدهاند. علاوه بر این، میتواند دستهای خود را حرکت داده و آرنجهای خود را خم کند. با وجود اینکه دندانهای کودک در سن شش ماهگی درمیآیند، در هفته دهم بارداری، جوانههای کوچک دندان رشد میکنند. با شروع شکل گیری استخوانها و ساختارهای غضروفی در این هفته، کودک بیشتر شبیه انسان میشود.
در این هفته همچنین پلکهای کودک محکم بسته میشود و تار صوتی او شروع به تشکیل می کند. جنین همچنین شیره گوارشی را در معده تولید میکند. همچنین کلیههای کودک شروع به تولید ادرار بیشتر میکنند. علاوه بر این، اگر کودک شما پسر باشد، در هفته دهم بارداری تستوسترون تولید میکند.
علائم بارداری در هفته دهم
بیشتر علائم مانند هفتههای قبل باقی میمانند. علائم شایع هفته دهم بارداری شامل موارد زیر است:
- یبوست
- خستگی
- حالت تهوع یا استفراغ
- ویارهای غذایی
- سوزش سردل
- نفخ
- سردرد گاه به گاه
- افزایش ترشحات واژن
- سرگیجه یا غش
- نوسانات خلقی
- ترشحات سفید رنگ شیر مانند
مطالعه این مقاله میتواند برایتان مفید باشد:
هفته یازدهم بارداری: به اندازه لیمو ترش!
نکاتی برای هفته دهم بارداری
برخی نکات مراقبتی-بهداشتی پیشگیرانه وجود دارد که باید در هفته دهم بارداری به آنها توجه کنید:
- مصرف ویتامین D خود را افزایش دهید.
- میوههایی را مصرف کنید که حاوی ویتامینهای A و C بیشتری هستند.
- حتما صبحانه سالم بخورید.
- از مصرف کافئین پرهیز کنید.
- به مصرف آنتی اکسیدانها اهمیت دهید.
- پیادهروی کنید یا به پهلوی چپ خود دراز بکشید تا جریان خون شما بهبود یابد.
- سعی کنید تا حد امکان استراحت کنید.